И'м стартинг са микроконтролерима (конкретно ПИЦ) --- где почети?

L

lee321987

Guest
Поздрав. Ја сам о томе да почнете са коришћењем микроконтролера за први пут, и ја "сте одлучили да иду са Пицкит3 за мој програматор Било би лепо ако бих могао да наручим нешто за чипове ПИЦ-а у исто време као мој програмер, јер је транспорт је скуп. . Ја сам само питате да ли постоје неки заједнички ПИЦ-а који се користе у много уради сам пројеката тамо Надам се да неко може препоручити неколико различитих ПИН број врста пројеката Ја сам тренутно заинтересован су: -.. ПВМ Фан контролер компјутер - уређај који мери температуру ваздуха и историје је - ЛЕД и ЛЦД контролна Такође, да ли постоје екстерних компоненти које се користе у много ПИЦ-пројеката, тј скоро увек видите одређене компоненте са одређеним... Вредност поред ПИЦ-Такође, ја? тек почела да улазим Елецтроницс пре неколико недеља. Било који сугестија бити цењена.

проверите ово сајтовима [УРЛ = хттп://ввв.пицтуториалс.цом/ПИЦ_16к8к_фамили.хтм] ПИЦ-Туторијал - ПИЦ Основе [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://дигитал-дии.цом/Цомплетед-Пројецтс/] Завршени пројекти [/ УРЛ]

налазимо Мицроцхип мицростицк ниске цене решење (око £ 16) и веома добро за мале пројекте (користи се за основне и постдипломске рачунарство и инжењеринг-пројеката) [УРЛ = хттп://ввв.мицроцхип.цом/стеллент/идцплг?ИдцСервице = СС_ГЕТ_ПАГЕ & нодеИд = 1406 & дДоцНаме = ен548414] Мицростицк за дсПИЦ33Ф и ПИЦ24Х плочица [/ УРЛ] то долази са уграђене програмера и има заглавље које се могу прикључити на ПЦБ, или даска за хлеб за своје кола бесплатан компајлер итд и много примера кода

Да .. можете почети са ПИЦ16Ф877А. који садржи многе функције. Међутим, ПИЦ-а за почетнике је ПИЦ16Ф84А. Али, боље да почнете са 40пиц самом ПИЦ .. (877А). Онда претраживање у Гоогле добићете серијски порт ПИЦ гори коло. (ЈДМ програмер). Нека буде, врло једноставна кола која садржи неколико отпорници, диоде и сл .. Онда Препоручујем вам да преузмете програм боотлоадер да је за први пут. (ТиниПиц боотлоадер). Затим можете да поправите имплементацију мира у сваком колу и са серијског порта можете да нарежете теста програма за ПИЦ врло лако, без вађења из ПИЦ одбора или даска за хлеб. Боотлоадер је баш за почетнике и оне који развијају сопствени код. Многе грешке ће бити ту у ново развијени код. Зато је веома тешко да одаберете ПИЦ из одбора и програма је и да га замени. ... Дакле, ако ја донт добити све потребне кола (паљење кола, боотлоадер програм на броду паљење кола итд итд) од нето или добио било забуне онда само га питајте овде ...

Покушајте Најџела'с Пагес [урл = "хттп://ввв.винпицпрог.цо.ук/пиц_туториал.хтм"] Најџела'с Пиц Приручник Страница [/ УРЛ]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back