Како да дизајнирате мешовите ИЦ сигнала?

T

triquent

Guest
можемо разговарати нешто мешовитих сигнала ИЦ? Речено ми је да су мешовити сигнала ИЦС је комбинација дигиталног ИЦС и аналогни ИЦ на истом чипу. Дакле, обично како дизајнирати мешовитих сигнала кола у индустрији? : Д

мешовитим сигналом обично када постоји мешавина дигиталних и аналогних сигнала: на пример ПЛЛ има и квадрат дигиталним таласима и синусни таласи, исто са подацима конвертор и тако даље. Такође, чип може да има аналогни и дигитални део логике секцију, тако да су помешане сигнале.

па мешовитих сигнала кола значи спецфиц врсту кола. као што су АДЦ, ДАЦ или ПЛЛ као што име. Када дизајнирате оваква врста кола, ви сте пројектовање мешовитим сигналом кола. Али, нашао сам АДЦ или ПЛЛ су укључени у аналогни кола књига. Такође, може вам дати пример о чипове који имају аналогни део и дигитални део? хвала. [Куоте = Пуппет1] мешовитим сигналом обично када постоји мешавина дигиталних и аналогних сигнала: на пример ПЛЛ има и квадрат дигиталним таласима и синусни таласи, исто са подацима конвертор и тако даље. Такође, чип може да има аналогни и дигитални део логике секцију, тако да су помешане сигнале [/ куоте].

мислим мешовитим ИЦ је будућност, јер користе обе дигиталних & ананлог.

Бука изолација је важно питање у мешовитом режиму чип. Морате да се суочи са границе и пин проблема аранжман. ЕСД дизајн је велики изазов, као добро.

Интерфејс кола као што су УСБ ПХИ, ИЕЕЕ-1394, ДВИ и ЛВДС су добри примери мешовитих режиму сигнала ИЦС. Ако СПЦ је будућност, мешовите режим сигнал ће бити кључ.

ПЛЛ је мешовити сигнал МЗ, јер можете тврдити да ЛК ВЦО је аналогна кола, сепаратор у ПЛЛ је дигитални, задужен пумпа је аналогни, и фаза детектор је дигитални. Такође, сигнали су аналогни и дигитални преко ПЛЛ, јер неки су трг, неки су синусоидалним. на пример, већина кола користећи квадратних таласа, су се пребацивање ће бити дигитални, док је она која је појачала би се аналогни. Да ли то учине га јаснијим вам сада?

Радим на мешовитим сигналом СПЦ. Изазови у ствари лежала на Фаб. али не и дизајн. Интел менаџер тврде да је СПЦ мртвог меса за високу цену, а ТИ покушати све што могу да узврати ударац.

Интел имају мало експеренце у аналогном ИЦ, па ако ти желе да победе Интел у дигиталном конзумирају области, мешовите сигнала ИЦ је веома важна ствар да се бори са Интел.

Здраво изазов је по изгледу ... имате врло опрезни приликом постављања блока, посебно осетљива аналогни блокова (ВЦО) .....

Ја не знам много, осим да је мешовита сигнала дизајнери су на велике потражње у овом (врсте) спор високе технологије полу индустрије.

Здраво, ја стварно не могу схватити зашто ЕСД деисгн такође играју кључну улогу у мешовитим сигналом дизајн?

Уместо да чист аналогни или дигитални дизајн, кола дизајнер и дизајнер распоред ће наћи много више потешкоћа у мешовитим сигналом дизајн.

свако може говорити о поступку десингинг микед_сигнал кола. екс. све мешовитих сигнала ИЦ је пројектован као потпуно купац кола? или дигитални део ће бити дизајниран као АСИЦ, користећи много алата.

моје искуство око мешовити режим ИЦ је моћ говора чип, састоји се од ДАЦ12бит, РЦ ОСЦ, ЛВР, РОМ, РАМ, 8 / 4 бита микроконтролер и сл ..... шематски алат: сви изграђена са ворквиев (схематски унос алат) дигитални алат за симулацију: моделсим или НЦ-Верилог (аналогни делова користе Верилог модела) аналогни алат за симулацију: хспице дебугинг алат: Дебисија

Опште мишљење је да је СПЦ је некако глуп и једноставан Бузз реч. То је заиста дифицулт и скупо понекад да комбинују одређене блокове. Само покушавају да ставе велике брзине дигиталног неке пристојне тачност АДЦ, као и велике брзине дигиталног ЈА донт значи Пентиум ИВ, али само неке једноставне бафера. Бие бие АДЦ. Си је скупо и област дисаппаерс у чувар прстење и буке раздвајања. Дакле, немогуће је рећи у овом моммент да СПЦ је будућност. Ви дефинитивно може ставити на исти чип понекад дигитални и аналогни, али за остатак времена сам тхнк паметан паковање је много боља идеја.

ико може увести одрживи развој у мешовитим-сигнала дизајна, нарочито у АДЦ дизајн? ТХКС

Не знам о АДЦ-ЕСД заштиту, али погледајте ово: [урл] хттп://ввв.евх.иеее.орг/р5/денвер/ссцс/Пресентатионс/2003.04.Ванг.пдф [/ урл]: [сизе = 2 ] [цолор = # 999999] Додато после 2 минута: [/ цолор] [/ сизе] о СПЦ постоје два различита возача: академски жели да се интегрише и да све са једним чипом, јер професори воле да стекнете нове напредак и интеграција чини их познатим - - поглед на један чип ЦМОС Радио - то траје већ годинама .... Сада индустрија сада ради систем у пакету - за мешовити РФ, аналогни и дигитални СПЦ нема смисла, је скупљи ...

Тачно вхап марионета рекао. Академије има времена и желе нешто ново и узбудљиво по сваку цену. Они такође имају веома добре стручност, најбоље можда. Они могу да играју са стварима, неуспех није проблем, ово је како наука функционише. С друге стране, индустрија је 2 главна проблема: новац и време на тржишту. Осим тога, нису сви компаније тамо имају одличан аналогни дизајнера. Они желе да се то уради брзо, пре свега, и јефтино (јефтино и брзо долазе тогхетхер већину времена, пошто су трошкови дизајна је велико). Они не могу себи приуштити да проведете 5 година као и докторских студија оптимизовање један круг.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back