Како да изаберете заједно кондензатори за кХз сигнала?

S

saulbit

Guest
Ја сам пројектовање кола са радом од 9кХз ~ 30МХз, укључујући и неколико аттенуаторс, два СПДТс и један појачивач, који сви треба неки ДЦ пристрасности. Ја користим неки 10У 0805 МЛЦЦ цапциаторс за цапциаторс заједно у сигналу преноси микрострип. Међутим, нашао сам да чак и појачало ради нормално са 9кХз до 30МХз, кроз добит је у распону од 0дБ до 12дБ и од 9кХз до 30МХз. Па да тестирам сваки корак са отвореним коаксијални кабл, све то уметање губитак заједно кондензатора изазива добити одузета. Тако да користим 10У 0805 кондензатора, и даље има страшан губитак. Са већим вредност кондензатора, губитак постаје мањи. Сада је у питању моје питање: 0805 случаја МЛЦЦ цапцациторс имају највише вредности од 10У, па шта напор треба да да? Спровођење већа вредност кондензатора, или само да 10У кондензатори парреллелед? Или би ме неко рећи неки други начин? Хвала.

Ако се добро разумем, ви сте каскадних компоненте имају појединачне одговоре "стан" преко 9 кХз до 30 МХз, а за спрегу користите електролитски кондензатори 10 уФ, а све у "микрострип", што значи 50-ома линије. Да бисте решили своје извртати-одговор проблем, ја бих препоручио да тестирају један или највише три оне СМД кондензаторе повезани у серији (или каскадних) од извора сигнала на терет. Уколико њихов одговор је равно преко комплетан асортиман, онда је проблем негде другде. Процењује реактанса једног 10 уФ кондензатор при 10 кХз је ~ 160 ома, тако да ће добро ублажавају у 50-ома линије. Спојница реактанса би требало да буде прилично <10 ома на 9-10 кХз, тако да треба да користите већу вредност капацитивност (16 к 10 уФ кондензатора паралелно), или, зашто не можете покушати да уместо тога користе широкопојасни трансформатор? Миницирцуитс има 50-ома 1:1 трансформатора који покрива 10 кХз до 125 МХз, модела ФТБ 1-6. Можете покушати да изграде такав трансформатор на феритно језгро, такође. Лакши начин може бити да користи не 50-ома линију, али рецимо 1 килоома, што би био позив за <1 кондензатора уФ спојнице. Као појачала постоје добри брзо оперативна појачала на располагању, и за друге функције као што су пребацивање и да активно филтера.

[Куоте] Процењује реактанса једног 10 уФ кондензатор при 10 кХз је ~ 160 ома [/ куоте] Изгледа да постоји грешка у вашем прорачун. ЗЦ од 10 уФ је 1,8 ома у 9 кХз. Је то узрок 0.005 дБ губитка по 10 ома уФ/50 Хигхпасс. Другим речима, пријављени проблем није разумљиво.

има 100 УФ танталумс у тој величини. Зашто сте се лиитинг да 0805 величине?

Хвала за корекцију! Ипак Саветовао бих да тестирају поједине компоненте вашег каскадних система, као предложио сам, да пронађу слабе тачке (а). Затим можете да га исправно. И коришћење трансформатори уместо кондензатора има ту предност да ДЦ пристрасности-тее је укључена у трансформатор. Можда је Ваш ДЦ колу чок је сувише мали у 9 кХз ..

Индуктивни реактанса кондензатора од 10μФ, на тим фреквенцијама, вероватно ће бити веома висок. Да ли сте мислили о томе?

Мислим да оне СМД кондензаторе треба тантал. Предложио бих повезивања паралелно са 10 уФ капу и керамички 0,1 уФ кондензатор. Захтева није дао друге детаље његовог подешавања. Препоручујем да користите генератор сигнала и детектор или РФ мВ метар да тестирају реакције сваки део каскадних система. Када лоше одговор је откривена на овај начин, може да се исправи [цолор = "Силвер"] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 23:53. -------- - Претходни пост је био на 23:49 ----------[/ сизе] [/ цолор] ја сам користио брзо опампс као МАКС4286 или ЛТ 6230-10, такође ради од ~ 1 кХз до 30 МХз> , и никада није имао проблема са равним добит. Нисам потребно кондензатори за спрегу од 10 уФ, моје кондензатори за спрегу су 0,1 уФ, СМД керамике. И мој уређаја је 50-ома улаз / излаз, нема проблема.

Кондензатор може бити црацкед.Нормалли је диифицулт физички посматра ..

[Куоте] индуктивне реактансе кондензатора од 10μФ, на тим фреквенцијама, вероватно ће бити веома висок. Да ли сте мислили тога [/ куоте] Да ли сте приметили, да је дискусија о СМД МЛЦЦ? Серија индуктивност се може очекивати око 1 НХ.

и његов проблем је на нижем крају фреквенцијског опсега, а не на 30 МХз.

Ста онда мислити о вашем буке фигура система појачало (мислим оп коло)? Су планирани сам да користе ОП (операцију појачало), али се бојим од 1 / ф шум из ОП на 9кХз. То може бити страшно. Кондензатор се користи за неколико АЦ сигнала или другим речима, да изолује диффиерент предрасуде једносмерне струје као што аттентуатор и СПДТ, који сви имају различите ДЦ пристрасности. Ако не користим кондензатор, ДЦ предрасуде би се извршити једни друге, посебно за СПДТс.

[КУОТЕ] плашим 1 / ф шум из ОП на 9кХз. То може бити страшно [/ куоте] Ја не видим питање у вези са нит тему, али користи да се листови са подацима.. ПС: За намењен фреквенцијски опсег, то је лако пронаћи ОП који нема приметне 1 / ф шум.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back