Како да изаберете праву потенциометра

• Thread starter robertrobert905
  • Start date
R

robertrobert905

Guest
Здраво Ја сам доношења бицикл ручка са потенциометар везан за њега, тако да ће Потенциометар ротира са ручком и Потенциометар ће моћи да ми каже ком правцу управљача се ротира. Потенциометар се напаја преко УСБ на рачунар или батерију (5 - 9 В, неопредељени још) отишао сам у Дигикеи да их купе, али постоји толико много параметара које можете изабрати, нисам идеју шта да тражите. [УРЛ = хттп://сеарцх.дигикеи.цом/сцриптс/ДкСеарцх/дксус.длл?Цат=262965] Ротари - Линеарни | ДИГИ-КЕИ [/ УРЛ] Ево неколико параметара који ми је потребна помоћ са: Отпор, Ротација , број окрета и температура коефицијент. На пример, у својој пријави где Мој циљ је да буде у стању да прецизно чита вредност пота, тако да знам који смер и шта је угао управљача, који отпор треба да изаберем [цолор = "сребро"] [сизе = 1 ]---------- Пост додат у 03:49 ---------- Претходни пост је био у 03:45 ----------[/ сизе] [/ БОЈА] моја теорија за вредност отпора је да што је већи отпор лонац, више варијација ћу добити за мој излазни напон Када укључим лонац, то ће учинити моја читања прецизније.

бок Мислим да прво треба да оконча своје параметре апликације, као и колико обртаја бицикл ручка је дозвољено да направи. температурни опсег у ком колу је за рад. Што се тиче вредности верујем да зависи начин на који се мерење отпора. 8)

Здраво Хвала за одговор. ротације ће бити ограничена на мак 300 степени, тако да мислим да један ред треба да буде најбољи. Моје разумевање је да ако је 2турн лонац, што значи отпор лонац ће се разликовати од 0 до мак када укључите га 2к енцирцлементс. Што се тиче температура ће бити на собној температури, тако да од 10 степени до 30 степени целциус. Али шта то значи, или шта је примена ппм / Ц? На крају за вредност отпора, ми смо мерење излазног напона. Дакле, имамо батерију као извор енергије, ми убаците у лонац и измерити излазни напон

Здраво се слажу да ће се претворити 2 потенциометра буде најбољи. Потенциометар температурне карактеристике вам неће сметати много ваш тренутни пројекат. АДЦ користи за мерење напона на потенциометру брисача калибрацију крајње левом положају, екстремне деснице и центра позицију.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back