Како да конвертујете серијски да УСБ веза за програмера?

S

sn_burki

Guest
Здраво Ја сам користећи мој микроконтролера са серијским портом, због неких проблема серијски порт на мом рачунару добили размажени, желим да користим програматор са УСБ-ом, то је посибле или не?? и како?? треба да узимам УСБ Цонвертер? регадс.

Једноставан УСБ на УАРТ конвертор (као ФТ232 и ЦП2102 и ЦП2103) ће вам помоћи да то урадите. То у основи је једноставно као лемљење чипа, хоокинг горе жице, и инсталирања апропиате драјвере .. није хокус покус. Ако не желите да урадите СМД лемљење, ФТДИ и длпдесигн и спаркфун има бреакоут плоче (ДИП модули и сл), за поменутих чипова.

Здраво Хвала вам на врсту одговора, али нисам могао да разумем. Можете ли плз отпремите било који ожичење ако имате? плз хелп. поздрав

постоје многе врсте РС232 на УСБ на тржишту са ЦД драјвер, можете га купити и користити га, то је боље за вас.

[Куоте = сн_бурки] Здраво Хвала за своју врсту одговора, али нисам могао да разумем. Можете ли плз отпремите било који ожичење ако имате? плз хелп. поздрав [/ куоте] Види приложену слику у [урл = хттп://ввв.едабоард.цом/фтопиц268262.хтмл # 897938] ова тема [/ урл], користећи ФТ232. Скрећем га прилично брзо, тако да би требало поново проверите везе са подацима пре него што га користите.

хи хвала за ваша помоћ. Желим да питам да бих било инсталирате управљачки програм за њу? поздрав

Нисте сигурни шта значе ... ако се питате да ли ћете морати драјвере, одговор је да. ФТДИ обезбеђује управљачке програме за своје чипове (као што ФТ232) на [урл = хттп://ввв.фтдицхип.цом/ФТДриверс.хтм] хттп://ввв.фтдицхип.цом/ФТДриверс.хтм [/ урл]. Ако ћете користити чипове Силицон Лабораторије (уместо ЦП210к), знам [урл = хттп://ввв.спаркфун.цом] СпаркФун [/ урл] је направио неке драјвере, доступан за преузимање у Срдачан поздрав

Или пробајте Атмел Апп Напомена АВР309

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back