Како да креирате низова од петље индекса?

T

testing test

Guest
Здраво, имам бројеве од 0 1 2 3 4 5 6 7 и желим да га поделити у 4 различите низове [0 4], [2 6], [1 5] и [3 7]. Како МАТЛАБ-иницијализацију низова унутар петље. Претпоставимо Не знам укупан број низова да буде креиран за генеричке случај где је Н може бити било која власт од 2. [Цоде] н = 8; и = 0: Н/2-1 пар [и] = и: Н / 2 Н-1 краја [/ цоде] Молимо Вас да исправите горе код. Хвала.

Нисам сигуран да разумем шта вам је потребно. Ево мој први снимак: [цоде] н = 8; и = 0: Н/2-1 пар (и +1,:) = И: Н / 2 Н-1 краја [/ цоде] МАТЛАБ-потребан позитиван индекс и загради не заграда. ':' Значи све колоне у овом случају.

Не, хоћу да подели низ к = [0 1 2 3 4 5 6 7] у 4 различите низове где је а1 = [0 4], а2 = [2 6], а3 = [1 5] и А4 = [3 7]. Желим да то уради користећи за петљу.

Код сам ти дао дели ваше низ к 4 у низове зове пар (1,:), пар (2,:), пар (3,:) и пар (4,:). Ово ради када не знате број 2 елемената низова вам је потребно. Ако знате да су то увек 4 низова, тада можете додати: А1 = пар (1,:) а2 = пар (2,:) а3 = пар (3,:); А4 = пар (4,:) ; Ако видите "смајлија", они су ":)" ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back