Како да направите 7 сегментни ЛЕД дисплеј?

K

KrazyTurboTsi

Guest
Како бих ја идем о прављењу 7 сегментни ЛЕД дисплеј очитати бројеве 1,2,3 и 4, када је +12 В се напаја из једног од 4 прекидача. При изради Схуре да сваки цирцут води потпуно сепеарате. Ја такође имају ограничен простор где се ово дисплеј треба да иде. Било који идеја?

Узмите 4 оптокаплерима и повежите стране диодни до 4 прекидача и сродних 0Вс (преко отпорника) .. Ови оптокаплери ће обезбедити потребну сепарацију. Остале стране оптокаплерима имају транзисторе који могу бити повезани колектори кроз мрежу од катоде диоде на 7-сегментних ЛЕД дисплеје заједничких анодне (емитери ових транзистора треба да буде прикључен на 0В) .. На пример, ако желите да прикажете "1" да ће повезати две диоде сегментима Б и Ц .. Вероватно исто се може реализовати са 4 минатуре РЛИс .. Поздрав, ИанП

тако Иве Морам да падне напон 0В са отпорницима, и повезивање мреже диоде? Ја разумем донекле, али сам делимично изгубљена. Било део броја / датасхеетс могу погледати од ових оптокаплерима. А шта је "колекционар"? Можда нешто друго тако да могу да га састави на цирцутмакер и видети шта треба да урадим и покрене симулација.

Погледајте у приложеним фајловима .. Постоје два примера о томе како да прикажете бројеве у 7-сегментних ЛЕД: један се активира од стране оптокаплера, друга је релеј .. Трећа слика приказује како се користи диоде у 4-у-1 комбинацији и директне вожње од напона В1 - В4 преко транзистора .. Поздрав, ИанП

[Куоте = КразиТурбоТси] Како бих ја идем о прављењу 7 сегментни ЛЕД дисплеј очитати бројеве 1,2,3 и 4, када је +12 В се напаја из једног од 4 прекидача. При изради Схуре да сваки цирцут води потпуно сепеарате. Ја такође имају ограничен простор где се ово дисплеј треба да иде. Било који идеја [/ куоте] такође можете користити БЦД / хек да 7сегмент декодер екрана уместо транзистора.

Решење из Ианп је веома једноставна и ефикасна. Међутим, ако више од једног улазног сигнала је активна добићете погрешан екран. Зато што су сегменти различитих улаза ће бити додат. Након оптокаплерима. Можете да користите енкодер "приоритет" као ЦД4532 праћено БЦД у 7-сегментни декодер / драјвер као ХЦФ4511. На овај начин ви донт морати да користе матрицу диоде да раде кодирање и добићете више улаза. ЦД4532 је има 8 бита и 3 бита излаз. (Дакле, можете да прикажете 0 до 7) Можда ћете желети да пронађете сличну ИЦ са 10 улаза и 4-битни излаз. Имајте на уму да сам само дао пример, проверите датасхеетс од чипова пре него што га гради.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back