Како да пребројите речи (енглески и кинески заједно) у Екцел-у?

S

sunnyfunghy

Guest
Пример: 你 当时 见到 慨 景象 系 点 样 , сенке сенке-> 1 реч, али моје решење:? = Лен (замена (А1 ,",",""))- 1, али је такође рачунати "сенци", као шест речи, а не 1 реч, како решити? Угодити помоћ мене молим: лол:

Ја не знам да би то могло да се врши директно преко мобилног, али са ВБА је то дефинитивно могуће. Процес) Пауза ћелију у ниску низ, који садржи све речи своје листе. овако: вордСплитедарраи (0) = "你 当时 见到 慨 景象 系 点 样 " вордСплитедарраи (1) = "сенке" б) [Екцел разраде] Рун кода функције, да видим да ли први знак почетка се враћа као Уникод , ће се вратити за 63 Уницоде тестирање ћелија: ћелија = законик ("你 当时 见到 慨 景象 系 点 样 ") = 63! [ВБА разрадити] Покрени следеће у за сваку петље проверите да први карактер, је у распону на енглеском или не Ц) то значи да не треба рачунати као енглески реч остало је јасно Пратите ову, можда вам дати идеје. [УРЛ = хттп://ввв.еггхеадцафе.цом/софтваре/аспнет/34138789/парсе-целл-цонтентс-то-нев-цолумнс.аспк] анализи садржаја ћелије на нове колоне у Екцел радног листа [/ УРЛ]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back