Како да преобликује 60 Хз синусни талас на 60 Хз квадратних талас?

G

griffon05

Guest
Здраво, ја сам покушава да преобликује 60 Хз синусни талас на 60 Хз квадратних талас, али нисам сигуран како се то ради ... Да ли неко зна како да креирате коло за то? Тхк!

Користите компаратор, када напон пролази одређене тачке у улазном таласа, да излаз високе, кад падне испод ње направити излаз на ниском нивоу. Ако подесите поређење напон можете да се промене десе раније или касније у синусне кривуље тако да га можете подесити за тачно 50% хигх/50% низак излаз. Брајан.

можете користити Сцхмитт Триггер МЗ, вероватно лакше него што компаратор ...

Ви не кажете шта ваш ниво тако да постоје различити одговори. На најједноставнији пар паралелних против диоде повезан земљу и отпорник на 60Хз сигнала, ће вам дати апрокиматион на трг талас на око +-0.7в са диоде силицијума сигнала (1Н4148 и сл.) Варијација на ову је да се користи пар бацк то бацк Зенер диоде дају око + - + Взф Взб (Взф = Зеннер напред напон, Взб = Зеннер уназад напон). Ако задржавање основне фреквенције и фазе информације о квалитетан синваве је важно да ти треба размотрити "нула волти прелазе преко детектора". Међутим, ако је сигнал бучна онда нула скретница ће имати пуно буке тај начин Сцхмит окидач кола треба узети у обзир (еффецтивли пређе детектор са отпорником повратне информације од излаза да се обезбеди степен хистерисис. Ако вам мало више информација о томе шта желите да урадите можемо прилагодити га на свој рекуирментс.

Жао ми је, треба да га је јасније ... 60Хз, 5 волти (врх) тајминг сигнала долази из генератора функција, и било би синусни талас. Сада, морам да конвертујете да синусни талас у правоугаони талас са такође 60 Хз и 5В излаз за сат и ИЦС. Не знам да ли сам овде било каквог смисла ... Вероватно сам сувише поједностављене размишљања, могла би да се конверзија синусни талас на квадратни се уради само са Сцхмитт окидач МЗ (као 7414)? Ја сам ситне нообисх у овој теми, тако да би било сјајно ако можете објаснити на једноставан начин, или чак и дају неке шеме ...

5В пулс од 5Впп синуса можете да користите било који аллмост Сцхмитт окидач-, тампон-, инвертор-ИЦ за израду пулс. Чак и повезивање 2 или 3 инвертером или бафер у серији. Али, морате се сетити да време није баш исто као синусни талас. Погледајте ову слику ја Дров. [Аттацх] 55010 [/ аттацх] КАК

[УРЛ] хттпс: / / енцриптед.гоогле.цом / Сеарцх хл = ен & соурце = хп & бив = 1280 & БиХ = 707 & к = нула + прелаз + детектор + кола & бтнГ = Гоогле + Сеарцх & ак = ф & аки = Г2Г-в6г-М2 & АКЛ = & ОК = [/ урл ]

Ах, ТХКС за помоћ, моје време је веома важно у мом случају ...

Мислим да је најбоља опција је да се користи 2 окидач за унос сцхимит, можете рефренце ПИН А.тхен хране у синусни талас на пински Б., добићете квадратних импулса као излаз.

[Куоте = гриффон05; 879135] Извини, ја треба да га је јасније ... 60Хз, 5 волти (врх) тајминг сигнала долази из генератора функција, и било би синусни талас. Сада, морам да конвертујете да синусни талас у правоугаони талас са такође 60 Хз и 5В излаз за сат и ИЦС. Не знам да ли сам овде било каквог смисла ... Вероватно сам сувише поједностављене размишљања, могла би да се конверзија синусни талас на квадратни се уради само са Сцхмитт окидач МЗ (као 7414)? Ја сам ситне нообисх у овој теми, тако да би било сјајно ако можете објаснити на једноставан начин, или чак и дају неке шемама ...[/ КУОТЕ] Да ли ваша функција генератора нису квадратни талас излаз опција? Или је једноставно сине само генератори сигнала?

[Куоте = ењунеар; 879255] Да ли ваша генератора функција нису квадратни талас излаз опција? Или је то једноставно сине само генератори сигнала [/ куоте] на жалост, то је сине само ...

Ако погледате слику сам Дров, можете сазнати да улаз треба негативни офсет за тачан тајминг. Трудим се да привуче другу слику када имам више времена. Как

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back