Како да се декодира МИДИ фајл?

V

vinodstanur

Guest
Волео бих да играју МИДИ датотеке ускладиштене на ММЦ помоћу ПИЦ микроконтролером. Али шта је заправо миди фајл? Како би могло бити декодиран? Да ли је једноставно или много компликовано?

Погледајте овде [УРЛ = хттп://ввв.соницспот.цом/гуиде/мидифилес.хтмл] МИДИ фајл - Сониц Спот [/ УРЛ] или друге линкове. Проблем са њим игра је да су информације које садржи напомену, трајање и тип инструмента, на пример, али не и стварни звук. Дакле, ако је звук клавира, морате звук клавира ускладиштене у ПИЦ-а да га репродукује. Обично се то ради са ДСП-а не микроконтролер - Мислим да обрада и меморијски захтеви су мало много за једноставну имплементацију мира - можда оне веће, или дсПИЦ би било у реду. Ако тражите МИДИ и ПИЦ-а ћете наћи углавном ПИЦ се користи за креирање миди информација него што декодирање која је сасвим другачија. Кит.

шта је онда АМР? Шта је са својим декодирање? Да ли је то такође веома тежак као што су МП3 декодирање? И посвећена декодер чипова су потребна?

То је још један комплексан мислим. МП3 може да се уради са неким ПИЦ мислим - постоји Мицроцхип плочица, који ће играти МП3, али она може користити Волфсон МП3 декодер, не могу да се сетим. Кит.

Ако желите да прочитате више ..... Опис: ВС1103б је сингле-цхип МИДИ АДПЦМ / ВАВ аудио декодера и АДПЦМ енкодер који подржава до три истовремене аудио токове. Он такође може да делује као МИДИ синтисајзер. МИДИ и СП-МИДИ формата се игра, са највише истовремених полифонија 40! [УРЛ = хттп://прото-пиц.цо.ук/продуцтс/Бреакоут-Боард-фор-ВС1103-МИДИ-Децодер.хтмл] преспој одбора за ВС1103 МИДИ Декодер - СпаркФун - Боб-08953 - прото-ПИЦ.цо. УК - Велика Британија Добављачи Елецтоницс - Роботика - СпаркФун - ЛилиПад - Ардуино [/ УРЛ] Као што је Кит написао МИДИ сигнал само кодове како се игра и шта инструменте. Инструменти и звуци нису укључени. Декодирање МИДИ може да се уради са ПИЦ, али ствара глас за сваки инструмент је потребна још једна ствар. (Тада постаје синтисајзере и семплери, са ПЦ постоји софтвер ВСТ инструменте итд за помоћ да део проблема) Све ово средство може се контролисати са МИДИ сигнала (серијски линија (8 бита података, 1 старт бит, 1 стоп бит) 31250 бпс ) [УРЛ = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Мусицал_Инструмент_Дигитал_Интерфаце] музичких инструмената Дигитал Интерфаце - Википедија, слободна енциклопедија [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://ввв.миди.орг/тецхспецс/индек.пхп ] Тецх Спецс и инфо [/ УРЛ] Поздрав КАК

ако сам штедњу снимљене аудио као ДПЦМ на меморијској картици, онда мислим да ће бити као компримовани аудио и чува 8 пута меморије. Мислим да сам могао да компресује 8бит узорак једног бита. Дакле, шта је ваше мишљење у овом случају? Ако је ово добро онда нема потребе за мене да одем иза било АМР МП3, итд

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back