На пример, област [7:0] МЕМ [0:3]; 1. Желим да покрене сваки елемент у мем = 0, како то да урадим? 2. Желим да се покрене мем таква да МЕМ [0] = 2, мем [1] = 4, мем [2] = 1, мем [3] = 5. како да се то уради?
$ Реадмемх или $ реадмемб није синтхесизабле. у могу да га користе за симулацију сврхе. како у реализовати у синтезу делу? у мора да осмисли једноставан РАМ за синтезу. Аравинд
да ли је рег [7:0] мем [0: МЕМ_СИЗЕ -1] мем требало да буде рам у име сећању или Верилог саме то узети као рам меморије? им имајући рам библиотеку 512 к 8 (назив фајла РАМ512Кс8.в) како пише или укључити га помоћу низа структура као горе (рам [7:0] ---)
Заправо $ реадмемх и $ реадмемб су синтхесизабле. Синтеза алати попут Синплифи Про дозволи [И] иницијална [/ и] изјаве само за тих функција. Ово је пример како сам покрене 2-Д низ [И] мем [/ и] са датотеком [И] цонтентс.ткт [/ и] [ЦОДЕ] рег [31:0] МЕМ [0:4095]; Почетни $ реадмемх ("цонтентс.ткт", мем) [/ ЦОДЕ] У овом случају, ТКСТ датотека треба да има само јамб карактера и не треба да имају садржаје за све локације. На пример, овако нешто ће иницијализовати само прву локацију: [ЦОДЕ] Ф3ФА0Б59 [/ ЦОДЕ]
[Куоте = јхуњхун; 1090624] Желим да иниатиализе низ рег [7:0] арр [15:0] коришћењем фор петљи? неко да ми помогне молим вас .................. [/ куоте] Здраво јхуњхун, ако желите да покрене читав низ са нула или оне, онда можете да користите приступ представљен од стране јјвв110 (види горе). Ако имате иницијализацију податке у фајлу, онда користите задатака реадмемх или реадмемб (види горе превише). Да ли можете да делите пример почетних садржаја за бољу слику вашег проблема?
јхуњхун, за синтхесизабле меморије инитиализер на основу државне машине, само бих вас препоручио да покрене обраћа и променљиву. [ЦОДЕ] улаз цлоцк, ресет, / / прогласи наводи параметар С0 = 0, С1 = 1, С2 = 2, Р3 = 3; / / прогласи мак адресу (то може бити мање речи) параметар МАКСАДДРЕСС = 8'бФФ; параметар ФИЛЛИНГВАЛУЕ = 16'б0000; рег [7:0] арр [15:0], рег [7:0]; и област [1:0] држава, увек @ (поседге цлк или поседге ресет) бегин иф (ресет) стање
[Куоте = АлвароЈ; 1065115] Заправо $ реадмемх и $ реадмемб су синтхесизабле. Синтеза алати попут Синплифи Про дозволи [И] иницијална [/ и] изјаве само за тих функција. Ово је пример како сам покрене 2-Д низ [И] мем [/ и] са датотеком [И] цонтентс.ткт [/ и] [ЦОДЕ] рег [31:0] МЕМ [0:4095]; Почетни $ реадмемх ("цонтентс.ткт", мем) [/ ЦОДЕ] У овом случају, ТКСТ датотека треба да има само јамб карактера и не треба да имају садржаје за све локације. На пример, овако нешто ће иницијализовати само прву локацију: [ЦОДЕ] Ф3ФА0Б59 [/ ЦОДЕ] [/ куоте] к, за 1. лоцатиоин, како да се покрене све меморијске локације .....
Алваро, знам да је више од годину дана касније, а ја сам само постинг за "будуће генерације" Нашао сам овај пост када тражите кода за ову исту иницијализацију, а можда би било корисно да веома мали Допринос такође: На С1 државе, мислим да би било боље да се тестира ако [б] [и] и [/ и] [/ б] је [б] [и] једнак или већи [/ и] [/ б] него МАКСАДДРЕСС уместо [б] [и] једнак [/ и] [/ Б] да, у циљу повећања толеранције на грешке (ако МАКСАДДРЕСС није снага два). Можда нешто као: [ЦОДЕ] ... С1: почети арр [и] = МАКСАДДРЕСС) започне стање
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.