Како за филтрирање буке из сонде осцилоскопа је

O

oliverlin09

Guest
Поштовани, Мој коло је пријемник. (Молимо погледајте приложени фајл) улаз се повезује сензор, и излаз се повезује на осцилоскопу. Међутим, нашао сам осцилоскопом је сонда има свој сопствени шум. Бука је око 90мВ (ПК-ПК) (највећи) и фреквенција између 3МХз на 500МХз. Проблем је мој сигнал од улаза је око 100мВ @ 10МХз. Из неког разлога, бука од сонде осцилоскопа ће бити појачане, као добро. Моја кола филтера би требало да буде у стању да филтрира сигнале преко 20МХз. Питам се да ли постоје начини за уклањање буке.

Здраво, осцилоскоп сонда је пасиван и Хасе не толико буке као што је асумед. Ако имате активне пробе_маи су неки више буке, али не толико ирреале амплитуда плс. За употребљивост је уобичајено макс. односно 0,1-0,3 див на 5мВ позицији ... Како сте мери плс ове 90мВпп буку из вашег сонда? То СЕМ да ирреалистиц_ сте

Ако је ваш сигнал периодично и имате стабилан окидач користе у просеку на осцилоскоп. Ако није онда периодични покретни просек филтера може да помогне.

Ћао, [куоте] Како сте мери плс ове 90мВпп буку из вашег сонда [/ куоте]? Сам полован пробе осцилоскоп, а то је Кс20. [Куоте] Да ли је могуће да ти залеми коаксијални кабл на улазни директно? [/ Куоте] Ја сам користи правилно коаксијални кабл, али мислим да моја кола је на даска за хлеб. [Куоте] Претпостављам да је ваша истрага Хасе имао више ГНД је цлипс_ис истина плс [/ куоте] сонда је ГНД је кратак, али улазни конектор сигнал и ГНД ја залемљен стране жице и стави конектор на мој даска за хлеб. Ја можда мислим да је ово проблем. Користио сам свој предлог и ставите мале вредности отпорника на улазу или излазу. То је смањење буку [/ куоте].

Оп података, ја израчунати појачавач излазне вези буке од око 30 мВпп. Неколико 10 мВпп (сонда улаз у вези) су свакако допринели канал осцилоскоп улаз, ако је користите Кс20 сонда и има 500 МХз пропусног опсега. Скуп техника погодна за високе фреквенције кола (даска за хлеб) вероватно додаје РФ сметњи и Пеакинг добити. Све у свему, то је нормалан рад. Пребацивање осцилоскоп до смањења протока ће бити први корак да се смањи бука, погодне спреге осциллоспе да појачавач излазне следећи. Ако се ради правилно, само ОП буке треба да остане. Ако желите да одредите осцилоскоп и сонда сопственог шума, кратко сонда улаз без цоннцетинг на ОП излаз.

Здраво, Али ако проверите лист са подацима: видим са овим "Ау", могући пропусни опсег од само око. 10МХз, ви донт потребна 500МХз обим да проверите, или можете користити проблемлес ХЕС "20МХз лимитера протока ."... Мој Гефухл сагт, дасс 30мВпп сеи доцх еинигес зувиел-Одер? Морам да кажем, имам много РФ бреадбоардс се користе у мом животу, то можете урадити (тј. са мини-носаче), али морате да радите "чисте", него са РФ-техника коју укупан потребан чист стил (РФ) ради ... К.

Појачало бука је процењена од АД8042 улаз ср 16 НВ / СКРТ (Хз), бука пропусни опсег од око 10 МХз, добит од 120, 5 Впп фактор / Врмс за буку. Само да знате реда величине.

Здраво ФВМ, [куоте] 16. НВ / СКРТ (Хз), бука пропусни опсег од око 10 МХз, добит од 120, 5 Впп фактор / Врмс за буку [/ куоте] Извините, овај део је тешко за мене.. Молим вас хладно сте да објасните? Оливер

Здраво, Ако је ваш пропусни опсег је 10 `000` 000 Хз израчунати квадратни пут од ње, у односу на унос је ср = еквивалентно шум сигнала (на ЗЗП.) = Скуарерт од 10МХз мултиплиед са 16наноВ (УНИЦ Хз ср на улазу ) и мултиплаиед са гаин фактора 120 = могућих У буке на васем приказу, мерено са 10МХз системом протока ... К.

Треба напоменути да добије обрачун је једини исправан за ниске импедансе извора, нисте рекли о овом питању. Нисам желео да се фокусира на тачан обрачун буку, али појасни, да појачавач бука је параметар који не треба занемарити у широкопојасних кола.

Здраво оливерлин09, За боље методе у ВФ тестирања сам соурцхед за мој фаворит скрипте за вас ... Добро предавање! Проверите плс односно за другу половину Аппл.Ноте70 ... К.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back