Како могу да израчунам осигурач на штампаној плочи трага?

A

AG

Guest
Како могу израчунати ФУСЕ на штампаној плочи трага?

Поглед на следеће папир: х ** п: / / ввв.ултрацад.цом / фусинг.пдф (замена т * изнад)

[Куоте = АГ] Како могу израчунати ФУСЕ на штампаној плочи ТРАГ [/ куоте] Заборави они нису довољно прецизан. Пхил 8О

Да појачају на Фил изјаве, постоје два проблема. Ти први је несигурност проводљивост топлоте од трага. Други је производња толеранције за веома уске трагове. Ти би било боље са лемљене у осигурач.

Мислим да имате проблем са ширим трагове, јер ПЦБ производња мора да гарантује минимална дебљина и великодушан максималну толеранцију. Ја проверите ово још једном, када сам радио шант отпорник за мерење струје и добио одговор да је толеранција је нешто као -0% и +50% на дебљину. јзо

ИМХО ПЦБ траг може се користити као осигурач, ако услови нису веома прецизне. Другим речима, диффренце између оперативних садашњих и грешке струје су веома широка, а сврха је првенствено да спречи пожар од заштите неких других компоненти. На пример она мигхтбе довољно добар у колима окружењу, где је батерија сасвим сигурно пружа много струје у случају кратког споја, и док оптерећења да буду заштићени је нешто једноставно са сасвим предвидљивим неуспех режима (кратак да шасије или слично). Једна велика невоља је у томе што ПЦБ-а је тешко оштећена када осигурач удараца. Ја бих у већини случајева препоручује ПЦБ солдерабле чип осигурач, или других и наведени "прави" осигурач. Бтв. бити свесни да спецификација за номиналне струје бити у складу са неколико стандарда, а то су веома различити! Понизни осигурач може бити иако је ствар да одредите. Срећно, Тед

Поздрав свима можда АГ треба да знају шта је истопио тачка ПЦБ пратити мцмц

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back