Како могу да отклањање грешака у УСАРТ у АВР Студио помоћу АВР Симулатор

B

belax

Guest
Жао нам је Фои мој енглески, ја сам из Русије, Москва-Зеленоград имам АТТини2313 (на 16МХз). Поставио сам регистара УСАРТ-а да користи као пријемник на 250000 Б / С и сачекајте (у петљи) када ће РКСЦ мало да се подеси у УЦСРА регистар. Онда идем до прозора "стимулуса и логовање" и поставили тамо стимуланса на ПОРТД. Стимуланс датотека има следеће лак садржаја: 000000000:00 000000002:01 000000150:00 000001450:01 складу овај фајл после 150 + (1старт +8 +1 подаци стоп) * 64 циклуса мој контролер треба унети и мало РКСЦ ФЕ бит (нула јер стоп бит био) у УЦСРА. Али мој АВР студио дуесн'т обичај да то уради. Моје питање: Како могу да дебуг УСАРТ (у рецв моду) са АВР Студио у програмском моду (не користите ин-цирцуит дебуггер)? Хвала.

Можете да покушате да поставите РКСЦ мало УЦСРА у регистар ручно. Ово није елегантан, али можете да симулирате прекид у сваком критичном тренутку у вашем тока програма. Поздрав. Игор. ПС (Ако желите да говорите руски, пишу ме): Д

Хвала. Да. То је један метод који сам може да уради за симулацију прима податке. Неко (у другом форуму) ми је рекао да "Атмел сада се окреће на КСМЛ технологији иу будућности АВР Студио ће бити имати више моћан програм за отклањање грешака". - Али ја не верујем. ПС на руском: Что тут говорить - буду старым добрым методом-паяльник, макетка, осциллограф и т.д. ПСС - кстати АТТини2313 - не такои уж и Минијатурни (20МИПС). Ок. хвала за одговор.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back