Како можемо решити следеће једначине

L

lqkhai

Guest
Поштовани, желео бих да пронађе корен (ЕФ) од ове једначине. сум_к (1 + лн ((ЕФ-Е (к)) / (кБ * Т))) = константа. сум_к: збир преко К Е * (к), КБ, Т: што је већ познато Еф: непознат параметар, молим вас да ми помогнете? Хвала унапред лккхаи

Здраво, ово је уобичајена једначина у физици. И ја препоручујем Њутн-Рапсон метод као у наставку. Моји једначина имати облик ф (ЕФ) = 0. Да бисте пронашли корен ове једначине смо дали један почетни приближавања По и користећи итерацији П (к) = П (К-1)-ф (п (ј)) / Ф (П (К-1)) К = 1, 2,3 ... Како наступ ваше решење? Молим вас коментар више не Хвала унапред лккхаи

Можда аналитхиц решење Σ {1 + лн [(ЕФ - Ек) / (кБТ)]} = к + Ц Σ лн (ЕФ - Ек) - Σ лн (кБТ) = Ц лн [Π (ЕФ - Ек)] = Ц - К + Σ лн (кБТ) Π (ЕФ - Ек) = екп [Ц - К + Σ лн (кБТ)] последње једначине је полином степена к једначина Нису сви њени корени нису прихватљиво решење (нпр. еф

Тханкс ман! Мислим да приступ није тешко нумерички спровести. Пошто постоји велики могући корене из Ваше последње једначине. У мом горњу једначину има само један могући корен. живели, лккхаи

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back