Керамичка капа (МЛЦЦ) напона оцене

P

pavithra_uk

Guest
Имам пуно вишеслојне СМД керамичких кондензатора салвагед неких плоча као плоча, лаптоп, ХДД, ВГА картице, итд могу мерити њихов капацитет од мог ДММ. Али ја не знам о свом напон. Имам 0.1МФД на 10МФД у својству и величине 603 до 1210 Постоје ли начини да се "утврди" грубу идеју о напон .. Мислим величину вс капацитет итд. неке величине има 1205 1МФД, 4МФД, 10МФД нижу вредност у истом типа -> већи напон? Шта мислите о напона толеранције? могу користити поклопац на 10В 12В или више снабдевања? Хвала.

Кс7Р има већу гледаност него Кс5Р и И5В за исте величине и вредности. Напон капи од 50В до 6.3В што одете на 10уФ у малим паковањима. Требао си препознао напон пре него што их уклоните .. тј 5В или 12В аутобус. Тестирање са 1Мохм за цурење када вруће (

Капацитивност керамике ће се променити у зависности од примењене ДЦ пристрасности напона. За многе диелектрицима, капацитивност ће озбиљно смањити када се приближите своју номиналну напон (говоримо најмање 50% од номиналне капацитивности). Иза називног напона, тражиш значајан ризик од неуспеха, као и знатно смањење капацитивности. Ако сам ти био бих добити подешавање тест који вам омогућава да измери капацитивност под променљивим ДЦ пристрасности напона. Промените пристрасност док капацитивност падне на неки прихватљив проценат својом 0В пристрасности капацитивност, и позива да његов употребљив напон рејтинга.

Тешко је рећи, али они вероватно могу да поднесем 25В, барем до 10нФ или тако нешто. До 100нФ или тако нешто, можда и до 20В. Међутим, чак и они нису сигурни. Нема правог начина да се утврди ово. Међутим, неки јефтини СМД капе су доступни за $ 0,01 (можда у количинама од 50), тако да је могуће купити (рецимо) 20 различите популарне вредности за мање од 10 $, а вероватно могла да прода половину од њих, тако да за 5 долара можеш имају скуп СМД капама које ће вам трајати веома дуго, а ви ћете знати њихове пуне спецификације. Опште правило је да се удвостручи рејтинг, нпр 20В капу на 10В напајања, за безбедност марже. За ТАНТ, можда има још више од марже.

Хвала за одговоре [ЦОЛОР = "Силвер"] --- ажурирано --- [/ ЦОЛОР] [куоте = мтвиег; 1126176] капацитивност од керамике ће се променити у зависности од примењене ДЦ пристрасности напона. За многе диелектрицима, капацитивност ће озбиљно смањити када се приближите своју номиналну напон (говоримо најмање 50% од номиналне капацитивности). Иза називног напона, тражиш значајан ризик од неуспеха, као и знатно смањење капацитивности. Ако сам ти био бих добити подешавање тест који вам омогућава да измери капацитивност под променљивим ДЦ пристрасности напона. Промените пристрасност док капацитивност падне на неки прихватљив проценат својом 0В пристрасности капацитивност, и позвати да његова корисна напон [/ куоте] Могу ли измерити капацитет са мојим ДММ (његова 10 $ метара), док је ДЦ биас примењује.

[Куоте = павитхра_ук; 1126180] Да ли могу да измере капацитет са мојим ДММ (његов 10 $ метара), док је ДЦ биас примењена [/ куоте] То би требало да буде изводљив, али ДММ не може директно повезати са кондензатора који се тестира. Ви ћете желети да се повежете са ДММ са кондензатора који се тестира преко другог ДЦ блокирајући кондензатор (чији капацитет треба да буде много већи од пробног кондензатор). Тако ДММ ће и даље видети малу импедансу сигнал са кондензатор под тесту, али неће видети своју ДЦ пристрасност.

40% Ц у номиналном напону за неке добављаче и материјала колико се ја сећам, а за класу 2 делова 50мА ДЦ цурења на 2.5к назначеног напона за 1 другом тесту. Дакле, ако сте тест сумњате 6.3В учествовали на 15.7В са 1К отпорник серије и мери пад напона је један од начина да се утврди смањења или сличне методе за мерење праг цурења затим стопе на 50% од В где цури брзо расте користећи 1к охм у серији. Овај праг капи као део добија вруће.

[КУОТЕ] капацитивност од керамике ће се променити у зависности од примењене ДЦ пристрасности напона. За многе диелектрицима, капацитивност ће озбиљно смањити када се приближите своју номиналну напон (говоримо најмање 50% од номиналне капацитивности). Иза назначеног напона, тражиш значајан ризик од неуспеха, као и знатно смањење капацитивности. [/ Куоте] Нажалост, не постоји јасно правило палца колико номинална капацитивност (на 0 В ДЦ) ће бити смањен на номиналном напону. Са високим капацитивност примерака видим смањења у распону од око 30% и 75% (70% довнто 25% од номиналне капацитивности преостале при номиналном напону).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back