Користећи Рк прекида на ПИЦ16ф877 да добију вредности из рачунара

D

dark_ph0enix

Guest
Хи! Ја сам нова на сајт и ја сам дошао овамо и понизно питати за ваше увид: лол: Ја сам програмирање 16ф877 са Мицроцхип-(преко хигх-тецх компајлер) и наишао сам на ситуацију у којој морам да прими 3 вредности из рачунара (послао МАТЛАБ). Моје питање, пријем може јавити у било ком тренутку, тако да је логично идеиа би да користе РКС прекидам. Како могу да урадим ово? Не могу да изгледа да пронађе примере у Ц за прекида и, такође, било коју идеју како да се закључа прекине да прими те 3 вредности? Хвала унапред Ј

Ево линк на један од најбољих онлине ПИЦ-туторијала које сам наишао: [урл = "хттп://ввв.гоолигум.цом.ау/туториалс.хтмл"] Гоолигум ПИЦ Туторијали [/ УРЛ] туторијала покривају обе основне линије и средње ПИЦ користећи Скупштине и хи-тецх Ц. ПИЦ16Ф877 је средње ПИЦ-а тако да ћете желети да се концентришете на следећа два сета туторијала: [урл = "хттп://ввв.гоолигум.цом.ау/тут_мидранге. ХТМЛ "] Средњетонац ПИЦ асемблер Туторијали [/ УРЛ] [УРЛ =" хттп://ввв.гоолигум.цом.ау/тут_мидранге_Ц.хтмл "] Средњетонац ПИЦ Хи-тецх Ц програмирање Туторијали [/ УРЛ] туторијал су веома професионално урадио , су у ПДФ формату са преузети изворни код и најбоље од свега је потпуно бесплатна. Средњетонац Хи-тецх Ц Туторијали почети покривање Прекиди на лекцију 3 и даље да се уведе прекине технике кроз преостале лекције. Почните са туторијале, а ако и даље имате питања, само питајте. Надам се да помогне у настојањима. БигДог

Најбољи начин је да се односи лист са подацима о ПИЦ16ф877 за конфигурисање релевантним регистрима. и шта подразумевате под закључате прекида?

@ Бигдоггуру Хвала, ја ћу гледајући у оне туторијале =) @ никхил_јаин ја сам већ конфигурисан прекида, проблем је, Тхереса не пример како да подесите прекину у стварном код у приказу листа са подацима. А оно што сам мислио закључавањем је, када прекида је активиран, било би ту остати да добије оба 3 вредности. Хвала на Ј. одговора

Здраво, ја нисам сигуран о исправном синатк. Али ако то не ради ја ћу послати тачну синтаксу из мог рачунара на послу. Ви воуид урадите то овако: унсигнед цхар ркбуф; унсигнед цхар индексу; мало рк_флаг; воид прекинути ИСР (воид) {иф (РКСИЕ & РКСИФ) {РКСИФ = 0; ркбуф [Индек +] = РКСДАТА; Ако (индекс> 3) { индекс = 0; рк_флаг = 1;}}} изнад код је пример како прекида радова. Уверите се да је региструје за УСАРТ исправно конфигурисан, и периперал, као и глобалне прекида и брзину преноса исправна. Можете услуга рк_флаг у вашем рутину ЦГ

[КУОТЕ = мариус810327; 936304] Здраво, ја нисам сигуран о исправном синатк. Али ако то не ради ја ћу послати тачну синтаксу из мог рачунара на послу. Ви воуид урадите то овако: унсигнед цхар ркбуф; унсигнед цхар индексу; мало рк_флаг; воид прекинути ИСР (воид) {иф (РКСИЕ & РКСИФ) {РКСИФ = 0; ркбуф [Индек +] = РКСДАТА; Ако (индекс> 3) { индекс = 0; рк_флаг = 1;}}} изнад код је пример како прекида радова. Уверите се да је региструје за УСАРТ исправно конфигурисан, и периперал, као и глобалне прекида и брзину преноса исправна. Можете услуга рк_флаг у главни рутински ЦГ [/ куоте] Мислим да је то она: Д Ја ћу да покушам да део кода сутра, ја ћу вас обавестити да ли то ради: мргреен: хвала унапред ^ ^

Мој пример УАРТ користи [урл = "хттп://схахрулнизам.цом/пиц-лессон-уарт-модуле/"] РКС Прекид [/ урл].

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back