Којим материјала требало би да покрије ИЦ диоде

N

nikhilele

Guest
Шта је сутиабле материјал за покривање ИР диоде и ИР ЛЕД користе у цкт близини детектора. за следеће сврхе без утицаја на рад као што су опсег и осетљивост 1> Заштита од прашине и хумидти 2> заштита од промена у амбијентално светло 3> заштиту од јаке светлости да ли ће пасти на фотодиоде ће супрресс ИР сигнала ИР фото-диода и ИР ЛЕД се место близу једни друге и одвојене метала партицију, као иу неким цкт ИР диоде се замени са ТСОП1738 ИР пријемник модул из Висхаи. су сееен сам у Висхаи модула опсегу повећава осветљеност светлости у окружењу смањује. и ово је непожељан за нас

Да би се обезбедила заштита агаинт јаке светлости као што су светлост од сунца, цеви светло итд, то је боље користити модулисан ИЦ светла (са ЛЕД) и фото транзистора који су фреквенције зависност. Тако је могуће да филтрира напон буке из других природних и вештачких извора. Фотодиода немају фреакуенци осетљивост.

шта биасинг биасинг тачка ће се мењати са променом интензитета светлости.

Биасинг тачка неће смени. Само мала струја ће бити на О / П транзистора. Користите филтер и појачало да би се избегло ниске фреакуенциес и да добију потребне струје и напона од цкт.

Ја сам помоћу ТСОП 1738 од Висхаи у којој ми користимо модулацију пре свега превозник 38Кхз и на њему шаљемо 1200бпс сигнала. тако да њен модулисан већ. када сам искључити моје светло цеви да добијем више опсег који је непожељно.

Мислим да је ваше ИЦ детектор (модулаор) не ради исправно. Као што сам користи орданри ИЦ детектор модул, нема никаквих проблема. Реци ми колико% зазвонио се смањује када се цев светло је стављен на то? ако је око 10% или мање. то не представља проблем ако је више, онда замени ИЦ модул детектор.

Здраво, овде је чланак који описује употребу потпуно изложен и развијени фотографског филма негативни као јефтина ИР филтером (то је тамно = нема видљиву светлост, али и даље прилично транспарентан за ИР) х ** п: / / геектецхникуе.орг / индек. пхп ид = 254?

[Куоте = Номан фар] Мислим да је Ваш детектор ИЦ (модулаор) не ради исправно. Као што сам користи орданри ИЦ детектор модул, нема никаквих проблема. Реци ми колико% зазвонио се смањује када се цев светло је стављен на то? ако је око 10% или мање. то не представља проблем ако је више, онда замени ИЦ детектор модул [/ куоте] Мислим да је ово вероватно случај.. Прошлог пролећа сам Хандибоард за школу пројекат који укључује ИЦ детекцију препрека, користећи две различите ИЦ детектора. Један је радио исто, без обзира на осветљење (унутра или напољу), али остале су неке озбиљно смањен домет (до 75% смањење) кад год је на јаком сунцу, или флоурецент светла. Замењени један модул и све је радило како треба.

Номан Јусуф: Ја сам помоћу тсоп1738 најраспрострањенији ИЦ детектор. блуе_снаке: Идеја је добра ћу проверити да ли напоље. Бигестлее: које модули у су користили

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back