ЛПТ пински контролу мотора

R

renegat

Guest
ЛПТ пински производи 4,4 В. Не знам колико је Карађорђе амперс ће ми дати са 1кохм отпорником ... али знам да није много. Желим да контролу ЛПТ ПИН моторним играчка. Да бисте то урадили, морам користити екстерни извор енергије. Желим користити 3 батерије које ће производити 4,5 В. ЛПТ ПИН број 2 ће контролисати транзистора. Пин ће бити прикључен на базу НПН транзистора бц237. ЛПТ пински даје 4,4 В у '1 'логику, и 0,9 В у '0'. Сада постоји проблем, јер колико ја знам транзистор не ради само испод 0,7 В. Не знам који отпорник би требало повезати на базу, тако да валтаге би опала за (не знам 0.5В?).

Поштовани Ренегат, можете користити било који отпорник доступан као ви само треба да обезбеди тренутни пут до базе, тако да користи све што сте ... пожељно је користити између 300охмс и 5КОхмс ... 1КОхм је сасвим уобичајено тако да може да користи то. .. Разлог за вас поменути максимум је да изнад овог тренутног ће опасти превише и да ће бити прилично тешко за транзистор да ради ... па 1КОхом Препоручени ... Срдачан поздрав

Пуно Вам хвала. Сада мислим да знам све. Надам се да ће пројекат радити. Уређај значи мотора. Мислио сам да је коришћење транзистора ће бити хаос, али мислим у том случају то је веома лако. Надам се да ће радити (са 1кохм отпорник). [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/55_1194128281.јпг [/ имг]

иуп ће радити ... само једна ствар ... у слику коју није поменуо место мотора ... ви мотора треба да се налази између Емиттер и земље ... Да ли Кликните на дугме Помогао ако се осећате као да сам помогао ... хвала ... Срдачан поздрав

Па сам мислио да мотор може се поставити било где у колу десно од транзистора. Под "уређај" мислио сам на мотору. Шта ако бих га леве између позитивне стране батерије, и колекционар. То неће радити?

Па повезивање једног терминала мотора на позитивни извод батерије и други терминал колектор ће се мотор на стално ... као када постоји логика 0 или низак потенцијал на бази то значи да база основана, предајник се заснива и као Тхерес нема велики потенцијал на колектору тако колектора ће бити на нижим потенцијалом обезбеђује пут за батерију тако да понашање мотора ће радити и нећете бити у могућности да га заустави ... Срдачан поздрав

Хвала. То је заиста ми је помогао много. Сада мислим да разумем како биполарни транзистор ради. Ја само нисам знао да је колектор Мора већи потенцијал него Емитер. Још једном, хвала пуно! ПС. Само из радозналости. Шема (без било какве промене - са слике) ће радити на НМОС трансисотр? Или треба да постоји и учинити промене, као са биполарним транзисторима.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back