Линеаризације обичних диференцијалних једначина

T

thavamaran

Guest
Здраво момци, ИМ покушава да линеаризе заједно нелинеаран Оде. Користио сам делимично деривата, а затим Јакобинске матрице, видео сам папир користе државно-простору модел Јакобинске матрице. И цант добити одговарајућу референцу на овом државном простору модела. У прилогу је нелинеарна ода, делимично дериват нелинеарних ода и државно-простору модел Јакобинске матрице. Може ли неко повећа или објасни како су добили државе простору модел као трансформација, то је поправити формулацију. Жао пита овај начин јер сам не могу наћи ни једну књигу или референце које се односе или објашњавајући то. Молим вас помозите ми! хвала!

Мислим да држава простор метод је најлакши један и то је разматрано у Огата књизи о Линеарно система контроле Десидн

Ако је ово физике (инжењеринг?) Проблем је сваки покушај линеаризације треба да буде вођен од стране физике (инжењеринг) система .... тако док не објаснимо да не мислим да било ко може да помогне. рт

То је лако у сваком случају да га гледате. Ја ћу дати три корака 1.. Одредити колико променљивих имате у целом систему 2. Ако је 1, користите Тејлор серије проширење 1 променљиву ордер1. Ако 2 или више користе Тејлор серије проширење за више варијабли ордер1. 3. идентификују нормалним радним променљиве, тј к = к (0) + к ул дКс / дт = дк / дт. после ове три корака у ће имати своје једначине у линеарисе верзији

Па, мислим да ако желите да сазнате више о простору стања би сте волели да видите ову страницу: [урл = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Стате_спаце_ (контроле) # Линеар_системс] државног простора (контрола) - Википедија , слободне енциклопедије [/ урл] и као што сте можда приметио Линеаризација је потребно за овај модел да ради ... па можда ћете установити да користите Тејлор серију пре преласка на модел у простору стања веома корисна.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back