Литијумска батерија - снага

A

Audette

Guest
Имам питање у вези батерије и колико енергије се складишти. Ја сам гледајући користи литијумску батерију за портабл инструмент - две су избори имам 14.8В 4.4Ах или 11.1В 4.4Ах. Напоне Радим са 5В и 3.3В су и генерално инструмент ће користити око 400-500мА током нормалне употребе. Моје питање је, да ли напон имати ефекат на колико циклуса моја батерија може да иде кроз? Неко је једном рекао ми напон чини врло мало утицаја на то енергије у батеријама и да је спецификација Ах, да је важно. Међутим, ја заиста никада није добио одговарајућу објашњење зашто је то и сам још увек збуњена да ли је то случај. Надао сам се да мој инструмент који би требало да циклус око 200 итерација користећи 14.8В 4.4Ах батерију. Како би то утицати ако одем на 11.1В 4.4Ах батерије - или чак нижег напона, али исто Ах. Хвала унапред

То је Ватт сати не напон Сати том питању. Ватт сата = енергија. Дакле, уколико користите прекидача регулатора 14.8В батерија ће трајати дуже од 11.1В. Број циклуса не зависи од напона. Разлика је само да има 3 ћелије 11.1В, 14.8В има 4 ћелије. Треба дефинисати колико струја је подељен између 5В и 3.3В да израчунате колико дуго батерија ће трајати. Рад ван снаге и преузме 80 одсто можда ефикасности за пребацивање регулатора. Кеитх.

Када радите на напајање калкулацију за батерије, нисам користио вати сата - али Ампхоурс. Уколико се то променило? Користио сам формулу која израчунава тренутну к времена - додај 20% екстра за 80 одсто ефикасности и поделити вредност мАх батерије од тога. Ово сам мислио да је број циклуса. Међутим, ово не узима у обзир напона уопште. Да ли због тога треба заменити то са, струја к напон к пута [цолор = "Сребрна"] [СИЗЕ = 1] ---------- Пост аддед ат 10:13 -------- - Претходни пост је био у 10:13 [/ сизе] [/ цолор] Када радите обрачун за напајање батерије, нисам користио вати сати ---------- - али Ампхоурс. Уколико се то променило? Користио сам формулу која израчунава тренутну к времена - додај 20% екстра за 80 одсто ефикасности и поделити вредност мАх батерије од тога. Ово сам мислио да је број циклуса. Међутим, ово не узима у обзир напона уопште. Да ли због тога треба заменити то са, тренутном напону к к времена?

Морате узети у обзир и напон да се власт (и енергије). Снага = к волти Ампер. У амп сати су у реду, ако знате да ваш кола заузима одређену струју и напон је фиксно. Ако почнете да се мења напон и коло користи свитцхинг регулатор онда струја ће такође променити тако да је потребно узети у обзир да. Када користите тренутну / време / напона и додати 80 одсто ефикасности, шта треба завршити са је количина времена које ће трајати коло са једним пуњењем. Као пример, ако ваша кола заузима 5В 1А на 5В узимате. 80% ефикасност регулатора би 6.25В за генерисање 5В (не 6В као што мислите). Ако сте га генеришу од 14.8В батерије, а затим 6.25В функционише као 422мА. Дакле, ваш 4.4Ах батерија ће трајати 10.4 часова. Ако поново урадио обрачун са 11.1В батерије које би 563мА тако да би само батерија траје 7.8 сата. Број циклуса батерија ће трајати зависи од марке и квалитета батерије али је обично 500 до 1000 комплетна циклуса. Са ЛиИон парцијалних пражњења не покушавају да редукују живот колико толико по 1000 протоци је вероватно еквивалент 500 пуним оптужбе у смислу трајање батерије. Кеитх

Хвала вам за ваш детаљан одговор Кеитх. Можете ли молим вас потврдите да су следеће обрачун на основу онога што сте рекли - али модификован да садржи време наводњавања. 5В линија, 0.3а заједно са 80 одсто ефикасности захтева 1.88В. 3.3В линије, 0.3а заједно са 80 одсто ефикасности захтева 1.24В. 5В линија ће се користити за 30 секунди и 3.3В за 60 секунди за сваки циклус узорковања. па ако мислимо једног циклуса Бити 60сецондс и вата се током тог времена, 5В линије = 1.88 * (30/60) = 0.94 3.3В лине = 1.24 * (60/60) = 1.24 Дакле укупно Снага потребно по 60 секунди = 0.94 + 1.24 = 2.18 Ако је батерија 14.8В, 4.4Ах батерија, струја из акумулатора лета користи = 2.18В/14.8В = 150мА Дакле број батерије сата ће трајати = 4400мАх/150мА = 29 сати Могу ли онда конвертовати ово број циклуса говорећи = 29 * 60 * 60 (конвертовати у секунди) / 60 (узорковање време циклуса) = 1740 Дакле могу претпоставити да у најбољем случају батерија ће ми дати за 1740 60сецонд циклуса?

Ти прорачуни су у реду све до 29 сати. Ваш следећи битни је заправо тачна, али је компликован начин који иде од 29 сати до 1740 минута. Можете израчунати до секунди затим га конвертовати назад минута (* 60/60), али одговор је тачан. Циклуси су овде не треба мешати са Животни век батерије, односно броју пуњења / пражњења пре циклуса батерија држи наелектрисање добро и потребно га је заменити са новим. То би обично буде 500 до 1000 пуњења / пражњења. Кеитх.

Хвала. Сада ћу добити батерију и тест и видети како тачна рачуница је :)

Зато могу да претпостављам да у најбољем случају батерија ће ми дати за 1740 60сецонд циклуса [ИМГ] хттп://ввв.спгамес.инфо/г.гиф [/ имг]?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back