МЗ 74лс244 и УЛН 2003, помоц!

M

maxcmp

Guest
Здраво свима, Треба ми искрен савет. Имам пројекат у коме морам да контролише 6 жица униполарног степ мотора. Степ мотор ће бити под контролом ГПИО за ротационе антене. То је посибле за употребу МЗ 74лс244 и УЛН 2003 да ради степ мотор, и како? плс дај ми неки сугестион, ТХКС ..

Вероватно не треба 244. Највише ГПИО игле, под претпоставком да они долазе из микропроцесор, ће возити 2003 директно. Бриан.

хвала за одговор Између. у значи да ја директно може да контролише степ мотор користећи возач УЛН 2003 ГПИО пинс.тхен могу да цонтруцт УЛН 2003 и степ мотор коло које је приказано испод за рад мотора? [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/15_1261995738.гиф [/ имг]

То је тачно. ЛС244 није неопходно, јер је излаз је исти као да је то улаз и ГПИО би већ требало да имају довољно могућности да ради погон УЛН2003, то не би имало сврхе. Све што треба да урадите је пребацити четири сигнала погон и искључује у исправном редоследу и мотор ће се претворити. Запамтите да УЛН2003 инвертује сигнал! Високо на улаз претвара излаз транзистор на изради свом излазу на ниском нивоу. Можда ће вас занимати у овој веб страници: [урл] хттп://ввв.атв-пројецтс.цом/ПЦБ_Агитатор.хтмл [/ урл] који ради нешто слично, али користи дискретне транзисторе уместо УЛН2003. Принцип функционисања и пример софтвера се још увек примењују. Бриан.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back