МОСФЕТ модели Питање за аналогни Десигнер

S

shabazsyed

Guest
Питао сам се како се аналогни дизајнери суочавање са питања која произилазе због скалирања технологије где ручне прорачуне једноставно не одговарају симулације. Моје сумње је да, Како у изаберите модел за израчунавање стране за одређену технологију. На пример, закон у Трг Субота не држите за .18 ум. Па како у изаберите модел чинити у иде за Сакураи модела. Како дизајнер судије В / Л однос за одређену технологију.

Добро Схабазсиед читам ваше услове. Мислим да су неки од инжењера воле да бирају методологија дизајна за пројектовање ЦМОС кола у нано размера кола. На пример, ГМ / ИД је дизајн методологија која се користи од стране инжењера. Овај дизајн метода се врши помоћу софтвера за симулацију као Хспице. Дакле, можете да дизајнирате нано размера коло без оспоравања сложених ЦМОС модела једначина. Можете пронаћи додатне читања тражи фразу "ГМ / ИД методологије" у претраживачима.

Али сам чуо Ручни Прорачуни су урадили Б4 симулација да се скоро близу симулације резултат. . Погледајте овај линк и видети ако у може да ми помогне овде. [УРЛ] хттп://ввв.едабоард.цом/тхреад251260.хтмл [/ урл]

[Куоте = схабазсиед; 1079084] Чуо сам Ручни Прорачуни су урадили Б4 симулација да се скоро близу симулације резултат [/ куоте] Барем у под-микрона процеса морате узети у обзир много ефеката (брзина засићење, ВФМР, ЦЛМ) који може се апроксимирати ручних израчунавања, ово резултира у доста сложеним везама, међутим. [Цолор = "# 0000ФФ"] Бинклеи [/ цолор] нпр. указује и показује [ја] Екцел [/ и] столови за такве опсежне прорачуне. [Цолор = "Блуе"] Давид М. Бинклеи [И] "компромиса и оптимизацију у ЦМОС аналогни дизајн" [/ и] [/ цолор] [урл = "хттп://ввв.цое.унцц.еду/ ~ дмбинкле / "] Веб Бинклеи за сајт [/ урл]

Сам пројектовању ИЦ производе и АСИЦ-а за скоро 30 година и нисам урадио калкулацију за ручну тачке транзистора оперативном од колеџа. Имам стомак осећају како за рад уређаја, имам опрему да провери ДЦ модели су разумни, када је питање, а то је било довољно добро. Имам превише да уради, да се уради ствари на тежи начин.

[Куоте = дицк_фреебирд; 1084175] Ја сам био ИЦ пројектовању производа и АСИЦ-а за скоро 30 година и нисам урадио калкулацију за ручну тачке транзистора оперативном од колеџа. Имам стомак осећају како за рад уређаја, имам опрему да провери ДЦ модели су разумни, када је питање, а то је било довољно добро. Имам превише да уради, да се уради ствари на тежи начин [/ куоте] Хвала. За одговарање. Да ли у сугеришући да сам ја симулацију До добити жељене струје. Како да рукујете у Суб уређаји микрона. Ја сам свежије, све сугестије и помоћ је добродошла.

молим вас дајте линк одакле бих могао преузети софтвер Хспице

тханк ерикл молимо Вас да кажем да је могуће користити као ЦНТФЕТс Гате материјала помоћу ХСпице друго указују на неке-друге софтвер.

Зависи од тога шта желите да урадите: Ако желите да покренете [у] анализу кола [/ у], потребан вам је модел фајл неког ЦНТФЕТ. У овом случају, ЦНТ-капија материјал се већ сматра. Ако желите да покренете [у] анализу уређаја [/ у], потребан вам је-2Д или 3Д-опис уређаја, укљ. све његове геометријске и физичке параметре, и [ја] ТЦАД уређај Симулатор [/ и] софтвер као [ја] Бик Медићи [/ и], [сам] Сентаурус Уредјаји [/ и], [сам] Силвацо АТЛАС [/ и] или други.

тханк буди, у основи, ја покушавам да се резултати симулације за СРАМ ћелије.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back