Мерење Трансм. Цоеф. у ФСС користећи ХФССв.10

I

itzanidis

Guest
Драге колеге, Ја сам тренутно симулира ФСС-структуре користећи Ансофт ХФСС је В.10. Структура се састоји од две серије диелектричних шипке постављене једна изнад друге раздвојене вацум и формирање врсту паралелне плоче таласовод. Ја користим равански талас за побуду структуре. Побуде тачка лежи на нивоу паралелне и на средини објекта. Желим да се измери коефицијент преноса (С21), у функцији угла инциденције равански талас, са горње зрачења границу. Када побуде се налази изван структура је ово лако, али у мом случају да мерење изгледа немогуће, јер ФСС-зрачења границе које ХФССв.10 не може сместити у структуре. Било која врста помоћи би била на срећу цењена.

Наравно зрачења не може сместити у структуре. То је гранични услов. Узбудљива са равански талас, ви не изаберете полазна тачка побуде, само фаза нула. Раванског таласа свуда Еверитиме. Да ли користите периодична стања граница? У ком правцу желите да се измери пренос?

Поштовани цд79, Хвала за брз одговор. Моје искуство је ограничена на тренутно сам студира на универзитету. Проблем иде овако: Ја користим мастер / славе граница за стварање периодичност, али само у једном смеру. Мислим да је периодичност ствара бесконачно структура шипки колико њихов број, али њихове дужине није бесконачна. Тако да користим мастер / славе границе у том правцу и једноставно рад. границе у свим другим правцима. Желим да се испита учесталост бандгап структуре у функцији угла инциденције раванског таласа. То ће бити урађено мерењем преноса са горње (или нижи) ниво шипке, али не може да пронађе начин одређивања равански талас побуде као референцу и горњу границу као ниво где желим да израчуна пренос. Да ли можете да ми помогнете?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back