Мешање УВБ на друге службе

D

Debeli

Guest
Мене занима да ли постоји било какав коментар у вези уплитања УВБ на друге службе (или обрнуто) до 10 ГХз. За подсетник, по препоруци ФЦЦ-15 граница је постављена на -41.3 дБм / МХз са неким нижим вредностима (-75 дБм / МХз), у 1-3 ГХз. Посебно позивам људе који су укључени у радиоастрономи или пасивног сателитске сервицеес да дају коментаре. Они би требало да буде не само оријентисан на УВБ мешања и може да укључује неке коментаре на другим ненамерно радијатора. Много хвала Д.

Хвала позове! по дефиницији, астрофизичке научници жели највише могуће осетљивост, односно конфузија лимита. Таква осетљивост је неспојива са било којим људским емисије. Пратите моје лично мишљење: Практично говорећи, неке технике, као и ВЛБИ, су у великој мери неосетљиви на локалним је добио РФИ. Једне посуде посматрање, нарочито на континууму су лимитатед одговарајућим Флукс (Г / Т параметар за телекомуникације људи), по атмосфери дрифт, јаким традиционалним РФИ, итд, итд Дакле, УВБ емисије су сада на крају Списак ограничење ефеката. У сваком случају, РФИ и даље остају један од најважнијих узрока слепила :-( радија

Хвала вам пуно за одговор. Ја бих да искористим прилику и после неколико додатних питања. Прво, за кларифицатион ћу Претпостављам да ВЛБИ је веома велика база интеграција или нешто слично томе, како може да потисне многе буку налик интерферерс? Друго, желео бих да размотре следећи сценарио: имамо стан густо насељене земље попут Недерландс и радиоастрономицал опсерваторије који почиње да прати објекат ниско изнад Хорисонт (потребно 10 или 15 степени мерено на површини земље као полазну угао елевације, ја не знају у ствари шта су реални вредности за такве велике јело). Можемо претпоставити да сметње из села неколико километара може бити прихваћен кроз сиделобе од антене. Да ли је могуће да је неколико хиљадама уређаје који су компатибилни са предлаже лимите агрегатне да штетних сметњи? Који су заправо екпецтад вредности сиделобе добити за радиоастрономи антене (да ли постоји нека препорука или чланак)? Могу сметњи буке из великог града као што су Амстердам 200 километара бити прихваћени због тропосфери сццатер или сличним пропагације ефекат? Биће ми драго ако сам добио коментар на било које од ових питања која сам постављен. Хвала вам пуно поново.

[Куоте = Дебелог] Хвала вам пуно за одговор. Ја бих да искористим прилику и после неколико додатних питања. Прво, за кларифицатион ћу Претпостављам да ВЛБИ је веома велика база интеграција или нешто слично томе, како може да потисне многе буку налик интерферерс [/ куоте] Вери Лонг Баселине Интерферометри. Антене су хиљадама километара далеко сваку од њих, примљени сигнал се затим повезани, тако да интринсецалли локални РФИ неће бити повезани. У вашој земљи (НЛ?) Астрон је партнер Јиве, институт који домаћин великог корелатора. [Куоте = Дебелог] Да ли је могуће да је неколико хиљадама уређаје који су компатибилни са предлаже лимите агрегатне да штетних сметњи [/ куоте]? Да је то! За многе разлог: техничких и "политичке". [Куоте = Дебелог] Који су заправо екпецтад вредности сиделобе добити за радиоастрономи антене (да ли постоји нека препорука или чланак) [/ куоте] То је врло променљива вс тип антене и научни пројекат. За 20 метара параболоид + Пречник, обично 1. стране режањ је

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back