Микроконтролера??

E

Elimathew

Guest
ИМ нови у микро контролера може у реците ми који микро контролер може се програмирати са Ц и како ?????

Су читав низ микроконтролера за коју Ц кцомпилер постоји. Атмел, микрочип, ТИ, силицијум Лабс Диги, Фреесцале, ХИТАЦХИ, НКСП и Интел су само неке од компанија које се баве производњом барем један микроконтролер породице која се могу програмирати преко Ц кцомпилер. Обично развијају Ц програму на стоном рачунару користећи крст компајлер или кцомпилер, микроконтролер програмиран онда користи ЈТАГ, БДМ, полицајац, ИСП-ИЦСП или неку другу варијанту једне од ових програмских / отклањање грешака интерфејса. Било би корисно да знате ваш коначни апликацију или ако овај образовни потрази, пре него што препоручују одређене чипове. Сваки другачији микроконтролер породица има своју слабе и јаке тачке, па знајући коначна примена би помогла уске области препорука. Циао

Посета [урл = хттп://ввв.8052.цом] 8052.цом - Онлине 8051/8052 микроконтролер ресурса - 8052.цом [/ урл] и добију основне информације ... Прво да се јасно на шта контролер који желите да научите, 8 бита (што компанија), 16-битни ... 8051, ПИЦ, АВР, итд ... затим изаберите програмски језик који желите да користите или науче .... Затим изаберите ИДЕ погодан за контролер .. затим почните са основним програмирање ...

у случају Атмел микроконтролер који се могу програмирати са Ц и према у који тип МЦУ би био погодан за линију следбеник?

[КУОТЕ = Елиматхев; 916773] код Атмел микроконтролер који се могу програмирати са Ц. .. [/ куоте] Буквално све Атмел микроконтролера се могу програмирати у Ц компајлера и имају на располагању. [КУОТЕ = Елиматхев; 916773] ... и према у који тип МЦУ би био погодан за линију ЦИТАТ следбеник ???[/] Бојим се да не разумем ваше питање, можете бити прецизнији. Да ли мислите да робот линије После? Циао

било контролер ће учинити ... атмел89ц51 или Пхилипс, или ПИЦ-а ће учинити ... Сазнајте једноставна 8 контролер бита, као ПИЦ је мало комплексна за почетак .....

Здраво, Будући да сте заинтересовани за Атмел, препоруцујем вам да научите АВР. Проверите да ли је доступна у вашем крају, тако да можете добити када је то потребно. За линију следеће робота пројекта (ако је то оно што сте хтели да кажете), АВР може ефикасно користити као што је тајмери, прекиди, АДЦ, итд То може бити састављени без Ц компајлер из Атмел или користећи бесплатну верзију микроЦ (која има границу или 2к програма величине) или других Ц компајлера. Надам се да ово помаже. Тахмид.

Ако сте се односи на линије После робот, мораћете да надгледа неколико сензора, возе неколико мотора и процес све И / О. Вероватно бих препоручио један од Атмел-АТМЕГА серије. Можете да купите Ардуино одбор који има АТМЕГА чипове за веома повољној цени: [урл = "хттп://ввв.ардуино.цц/"] Ардуино Сајт [/ УРЛ] Ардуино је цео отвореног кода (бесплатно) развој софтверски пакет, укључујући и Ц компајлер. Они су доступни за мноштво добављача широм света, само Гоогле-Ардуино и име ваше локације да пронађу један близу вас. Можете преузети комплетан пакет развој бесплатно са сајта линка горе. Видео сам неколико линија следбеник робота пројекта користе Ардуино, вероватно због чињенице да су веома јефтине. Циао

она зависи од тога шта сензора који користите ... Ја сам користећи АТ89ц52 као што сам то урадио на једноставан начин и користе готови модули за сензоре ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back