Модулација Индекс

M

magnetra

Guest
У случају ДСБ-ПМ, како да пронађете индекс модулације за више тон модулација? С (т) = (+ син (2 * пи * ФМ1 * т) + син (2 * пи * ФМ2 * т)) син (2 * пи * ФЦ * т) ФМ1 ФМ2 поруку фрекв ФК носилац Фрек Магнетра

Пре свега, мултитоне сигнал мора бити декомпонована је Фуријеов ред на основним и хармоници, можете узети основна компонента и занемаривања хармоника компоненте. Тако, М = пм / АЦ

Здраво магнетра, ПМ сигнал са два-тон модулација је у својој општој форми: С (т) = (+ А1 * син (2 * пи * ФМ1 * т + пхи1) + а2 * син (2 * пи * * ФМ2 т + пхи2)) * син (2 * пи * ФЦ * т + Пхиц) То је корисно дефинисати индекса модулације за сваку клизно тон: М1 = | А1 / | м 2 = | А2 / | условом да осигурава да немају овермодулатион, без обзира на тон фреквенције, је м1 + м2

Зорро је у праву. Имам концепт модулације индекса, да можда није у реду, али укључује типичну дефиницију. Када модулације у ПМ морате бити сигурни да се фаза од вас модулисаног сигнала Дон `Т промене. То значи да | ф (т) | мак <тако да је м = | ф (т) | МАКС /. За случај да имате 2 звона, најгорем случају сте је | ф (к) | = МАКС А1 + А2, тако м = (а1 + а1) / (ово је Зороа резултат).

Добар дан! Мислим да је укупан индекс модулације мултитоне ПМ сигнала је М = СКРТ (М1 + М2 ^ 2 ^ 2 +..... милиона ^ 2). П треба да буде мањи од 1 како би се спречило овермодулатион ..

Мислим да објашњење дао Зороа важи. Верификован га користи Матлаб-ја. Али сам такође чуо дефиницију дао јеффттан. Шта је логика иза тога? Како се модулације индекса одређује у реалном свету комерцијални ПМ емитовање? Магнетра

Слажем се са погледом изразио јеффттан М = СКРТ (М1 + М2 ^ 2 ^ 2 +..... милиона ^ 2). П треба да буде мањи од 1 како би се спречило овермодулатион .. [цолор = греен] [/ цолор]

Па изгледа да има два различита погледа на модулације индексу са мулти тон поруке. елецтроницс_кумар реците ми зашто чинити у мислити корен збира квадрата појединачних одбране индекса је резултанта. Хвала Магнетра

Здраво пријатељи, Размотримо општи ПМ сигнал са многим синусоидални модулације сигнала: С (т) = {а + СУМ [а_и * син (2 * пи * фм_и * т + пхи_и)]} * син (2 * пи * ФЦ * т + Пхиц) моћ таквог сигнала је П = ^ 2 / 2 * {1 + СУМ [м_и ^ 2]}, где м_и = | а_и / |. У том смислу, више модулације-синусоида ПМ сигнала има моћ еквивалент једном тоном сам са модулацијом Индекс мефф = СКРТ (СУМ [м_и ^ 2]). Из тог разлога може бити од помоћи да дефинишу "делотворан модулације Индекс" мефф. Може се користити у сигнал-шум калкулације, али не и за овермодулатион калкулације. Услов да се спречи овермодулатион уопште оно што сам горе навео, тј: СУМ (м_и)

као Кумар каже да када је м (т) је више тона ..... и μ1, μ2 .... μн су индивидуални индекси нето индекс СКРТ (μ1 ^ 2 + ...... μ2 ^ 2 .. ............. μн ^ 2), јер је на сличан ТХД или било ком другом случају ....

То је добро мислим. М = СКРТ (М1 + М2 ^ 2 ^ 2 +..... милиона ^ 2). П треба да буде мањи од 1 како би се спречило овермодулатион ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back