Молим вас бацила ново светло на "Пост Силицон Валидација"

S

shamprsd

Guest
Које су одговорности (ако је могуће набројати све) од порука екипе Силиконској Валидација? Ће ценити детаљне одговоре (уместо онелинерс) које покривају све или већину одговорности тима. Хвала вам унапред.

Здраво, Пошаљи силицијума валидација је зависи од врсте СПЦ користите .... Ако радите на процесору на основу СПЦ и који имају неке периферије ... Могло би се учинити следеће ... Тест боот кода и тестирање свих могућих начина подизања - интерни за покретање система, спољни покретање .... 1) КЗК и ЦГУ теста 2) За сваку & сваки периферни може потреба да се тестирају основне функционалности и прекида и покрените низак ниво возача да проверите да ли периферних ради новчаном казном или не ... 3) Покрените неки тест који ће тестирати МИПС као Дристоне .... 4) извршавају апликације 5) Интерцхип комуникације 6) ПОЈ теста (управљање потрошњом енергије ...) 7) Ако имате, РФ, радиофреквентних интеграција тестирање 8) на крају води пуну примену у Одбору ... Хвала и Поздрав илн

Хи илн, Хвала за инфо. Имам још неколико питања. 1. Ли сам у праву у претпоставци да Циљна Одбора за чип управљачке програме уређаја БСП крају апликација ће се обезбедити од стране одговарајућих тимова ПСВ тим да изврше свој задатак у валидација силицијума. 2. Колико% година напора би било потребно од ПСВ-тим за подизање Дебуг инфраструктуре? 3.. Када ће посао ПСВ (узимајући у обзир Дебуг инфраструктура) тим почети ВРТ почетак АСИЦ дизајна? Хвала и поздрав, схампрсд

[Куоте = схампрсд] Здраво илн, Хвала за инфо. Имам још неколико питања. 1. Ли сам у праву у претпоставци да Циљна Одбора за чип управљачке програме уређаја БСП крају апликација ће се обезбедити од стране одговарајућих тимова ПСВ тим да изврше свој задатак у валидација силицијума. >>> Да одговарајући тимови ће дати тестирана плоча, софтвер и примена ... 2. Колико% година напора би било потребно од ПСВ-тим за подизање Дебуг инфраструктуре? >>> Ја мисли да је то зависи од тога да ли Ур почевши потпуно нови пројекат, онда је висок ... Ако покушавате да урадите респин силицијума, као што сте највише подешавање да ће бити потребно мање времена да се појави исти .... у вези са дебуг ... је зависи од тога шта је ваш стратаги ПСВ итд ..... 3.. Када ће посао ПСВ (узимајући у обзир Дебуг инфраструктура) тим почети ВРТ почетак АСИЦ дизајна? - Ово је нека ствар треба имати стратегију како желите дебуг инфраструктуре ... Можда ћете морати да пратите неке УАРТ О / П да пратите Вариус фазама ваше апликације или можете да користите локације меморије за проверу који део Аппл прошло кроз итд .... Хвала и Поздрав & Хвала илн Поздрав, схампрсд [/ куоте]

Здраво илн, можеш ли ми дати неке основе силицијума валидацију?

Као чип ниво симулација, требало би да разумеју спецификације добро. Да бисте проверили функције и перформансе за ваш чип. Раној фази, само покрените тестови за све модуле, без оперативног система.

Имамо ли наслеђе врсту тестова у пост силицијума фази

Пост силицијум значи у реалном времену тестирања силикона. Б4 силицијум тапеоут у води тестирања на симулатору / РТЛ-а потврди чип. Али, може се десити када дође чип може имати нека питања интеграције такође је потребно дуго времена да покренете симулацију тестова на симулатору и стога се не све карактеристике су тестирани (да бисте уштедели време). О стварним си у може да се покрене теста много брже. Примена на основу тестирања се не препоручује за СПЦ од свог покривеност је мање. Нажалост, нема ЕДА алат је на располагању за ову јер тестирање ће бити архитектуру зависи за СПЦ. Већина компанија одржавају своје проверу алат. Одговорности порука тим Силиконске Валидација ће бити да покрије све могуће функције и проверу и извештај високог грешке ниво приоритета који се не могу фиксни у софтверу. ове грешке су исправки у следећем обртаја од силицијума.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back