НПН да Конвертовање грех дигиталном таласа

N

Neyolight

Guest
Поздрав свима Желим да користим нпн (БФ199) за конверзију талас грех из мог осцилатора у дигитални таласа (од 2В ПК-Пк). У овом тренутку ја примам нешто блиско на дигитално таласа али са 1.6 В ПП. База нпн има грех талас на 124 кХз са 800мВ пп колектор је повезан са преградом напона. Емитер иде на терену. Било који идеја о томе како могу направити мој талас изгледати трг и повећати Вп-п. Хвала

Здраво Драги Неиолигхт Како сам разумео, желите да конвертујете ваш синусни талас на квадратни. Имате неке начине: 1 - Цлиппинг синус талас са Зенер диоде. 2 - Са једноставним компаратора као што ЛМ311 или ЛМ339 или ЛМ319 или ... итд. 3 - Са транситор појачалом (као што сте поменули на почетку). Дакле, за свој начин, требало би да се играју са радом тачку вашег појачала. можете то урадити у класи А или Б класе. У класи А, Ваш унос би требало да буде виша од максималног улазног сигнала који је прихватљив за појачалом (али то је могуће због непрописног дизајн, транзистор идите на нелинеарне региону и уништи све ствар (Ваш сигнал)! Тако сам вам сугеришу , урадите то са једним сценског класе Б амп (ако желите истовремено квадратни талас требало би да још транзистор огласне. Најбољи Ствари златара

Хеј златара - хвала за то. Шта подразумевате под "једним појачалом сценског класе Б '? Шта није у реду са мојим дизајном?

У почетку, ми подразумевамо под једним сценског класе Б појачалом, био је то: ако не треба симултани талас амплитуде (минус и плус), можете то урадити са класе Б појачалом, али ако је то важно за вас, ви може додати још један транзистор да добију истовремено талас. А о свом колу, нисте рекли, да тамо где је и из колико је ваш ВЦЦ и где се база пристрасност мрежа? Срећно златара

ЈА донт морати симултани талас. Треба ми дигитални таласа (В - 0). Ја користим 9В ДЦ и причају излаз из колектора. Основа добија синусни талас 124Кхз и 800мВ.

Проблем са коло што је ваша, да немају 50 одсто дути циклус. имате било какав проблем са овим питањем? Поштовање Голдсмитх

Им не сигуран шта мислиш под тим. Дужност циклус није важно да ми као на крају Им заинтересовани за фреквенције сигнала.

У реду, тако сам га да ради. Пиц прилогу приказује излаз кола. Како да се усаврши ТТЛ (Једнако ОН и ОФФ време)? Такође, ово је 3.79В ПЕАК-врх ... то би се детектовати ПИЦ за мерење фреквенције?

Апсолутно - можете зауставити тамо раде! Ево исечка из (произвољна - ПИЦ16Ф88 у овом случају) ПИЦ листу података [сви су много исти] указује на оно што представља логику "хигх" и "ниске": Као што можете видети, било који улазни напон <~ 0.8В ће се сматрати као низак, и> ~ 2В ће се сматрати високим. Иоур таласни облик је савршен :) Не губите време покушава да промени циклус дежурног (витхоут виде ваш ему Нагађам, али претпостављам да ће то ипак бити функција вашег амплитуде улазног сигнала), као то неће утицати на резултате мерења, ако се активирати / ресетујете бројач само на раст (или пад) ивица. У зависности од ПИЦ-а који користите, можете да користите тајмер / снимање механизам за мерење интервал измедју ивице или напиши леп (немасна) прекида рутину сервиса да преузму снимке слободног покренут шалтеру сваки пут када (ивица активира) интерапт захтеви су испуњени.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back