Нестабилан (Треперење) Серијски излаз НА 89Ц52

R

Rehan Yasin

Guest
Имам једноставан програм који чита податке са порта 1 од АТ89Ц52 и пише да ТКС пин серијски. Битова података одговарају пин 1,2, 5 и 8 портова 1 су стабилни, али на пинове 3,4,6 и 8 порта 1 треперење или нестабилним битова података долазе. Покушао сам много тестова да убије проблем у коме сам променио цонтоллерс, осцилатор и напајање, али проблем је и даље ту. Плз било ко може решити проблем. Хвала. [Емаил] иасинрехан@иахоо.цом [/ емаил]

Шта је повезан са П1 пинове? Да ли имате Дизање на вратилу, пуллдовнс, или било шта друго? Ргдс, ИанП: |

за узимање допринос пребацује на порту 1, МЗ 74ЛС245 се користи. односно МЗ 74ЛС245 се улаз од прекидача и шаље ове излаза на порт 1 од микроконтролера 89Ц52. Ништа друго (пусх уп или се попните) се користи. хмммммммм! Мислим да би требало да користе повуците уп отпорницима да убије треперења? Ако је да је оно што вредност отпора треба да се користи. Ако уместо прекидача повратне информације о релеји се користе у том случају требало би да исто повући уп отпорницима да се користи?? Поздрав, Рехан: [сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 25 минута: [/ цолор] [/ сизе] Здраво ИанП! Да ли је треперење је последица не пулл упс присутан у колу. Би требало да буде користити повуците уп отпорницима како би се спречило од треперења. Поздрав, Рехан

Рецимо, ДИР је повезан са "Х" и / Г је повезан са "Л" - да дефинише пренос од-до-Б, али шта имате на - страну, да ли имате пулл-уп тамо? Можда ту лежи проблем .. видети у прилогу слику .. Ако не третирају као 74ЛС245 Три државе бафер, али су игле контроле (/ Г и ДИР), повезани као што је поменуто горе, ситуација са недефинисана држава је на 74ЛС245 улаза / прекидачи страна .. У сваком случају, 10к повуците-уп треба да уради .. Ргдс, ИанП: |

Да, проблем је добио идентификовани. Хвала пуно за своју врсту помоћи!

Су укључени сам подићи отпор кола као што сте послали. Али порблем и даље постоје са неким треперавим. Такође, када су прекидачи за укључивање / искључивање насумице треперење присутан, али не треперење присутан када прекидачи су укључени у налог прекидач 1 до 8 прекидач и обрнуто ОФФ обрнутим редоследом од 8 прекидач за пребацивање 1. Шта је решење? Ако неко може да реши проблем ...

Проблем флицкеред нема података ТКС пина. 11 је још увек постојећих чак и када се попните коло отпорник у Порт П1 је у прилогу. Да ли је хардвер или софтвер поблем проблема? било ко може ми предложити решење .......

[Куоте] Имам једноставан програм који чита податке са порта 1 од АТ89Ц52 и пише да ТКС пин серијски [/ куоте] Ако сваки могући улаз је извукао-до Вцц, можете да покушате да додате ≈ 100нФ кондензатора између сваки пин и ГНД - то је у случају улаза и даље пикап нешто од негде, али ја бих да погледате код .. ИанП: |

Код је схов, знатно испод. Да ли постоји грешка у коду, молим вас јавите ми. # Инцлуде СП_ИСР (воид) прекине 4 {унсигнед цхар п2_дата = 0к01; п2_дата = П1; СБУФ = п2_дата; а (ТИ!); ТИ = 0;} цхар бдата пцонд = 0к00; сбит п = пцонд ^ 7; празнину маин () {пцонд = ПЦОН, п = 1; ПЦОН = пцонд; ТМОД = 0к20; ИЕ = 0к90; СЦОН = 0к40; ТХ1 = 0кФД; ТЛ1 = 0кФД; п0 = 0к00; П1 = 0кФФ; П2 = 0к00; РЕН- = 0; П2_4 = 1; П2_5 = 1; ТР1 = 1; ТИ = 1 док је (1);}

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back