ОП-амп са сумњом транзистора каскадне

R

rsashwinkumar

Guest
[Аттацх = Цонфиг] 65862 [/ аттацх] Помозите ми како одредити напон на излазу из оп-амп ... много сам покушао, али цоулднт добити прави одговор ... Плз хелп ме оут ...

Треба да буде око 2В. Напон на не-инвертујући улаз опАмп мора бити 5В (исти као на инвертовања улаз). Отуда је струја кроз К1 1мА. На основу (К1 = излазни напон од опАмп) онда ће бити 1.4В + 0.6В ≈ ≈ 2В.

Због виртуелном терену ДЦ потенцијал у позитивном улаз појачала је 5В. Омов закон у Р2: Ја = (10В-5В) / 5К = 1мА = Иц => БЈТ-а колектор струја. Сада, са подацима о 2Н2222 морате β валуе.Финд га и замени га следећим једначинама и добићете свој одговор као број. Ие = [(β +1) / β] * = Ιц ... Ве = ИЕ * = Одг ИЕ * (1.4КΩ) = ... Вбе = Вб-ВЕ => Вб = вбе + ве = 0.7В + ве = ...

Након што сте већ ушли у кола у ЛТСпице, једноставна операција тачка ДЦ анализа ће одговорити на ваше питање. У прелазног анализи, коло ће бити највероватније нестабилан са ОП јединства гаин компензоване.

@ ФВМ: добио сам као излаз 2В у ЛТСпице, само сам хтео да знам како да га реши .... @ Ерикл & јимито13: хвала! гот ит нов ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back