ОСЦЦОН Подешавања не састављању у ПицБасиц

C

chien_fu

Guest
Покушавам да поставите своје брзине осцилатора на 31кХз (за енергетску ефикасност), али програм једноставно неће компајлирати. То ми даје Грешка у синтакси: ":" или "=" се очекује. Се не мења ако користим ":" или ... Такође се не мења ако уклони "дефине" .. [Цоде] ДЕФИНЕ уређаја = 12Ф683 ДЕФИНЕ ОСЦЦОН =% 11000000 'Постави осцилатор на унутрашње, 31 кХз, ЛФИНТОСЦ Стабилна [/ цоде]

Никада нисам користили ПицБасиц, али из искуства са другим компајлерима изгледа ми као да се удруживањем име ОСЦЦОН са% 11000000 уместо да га подешавање тој вредности. Под претпоставком '%' ПицБасиц користи да означи бинарни, да ли желите 'Дефине "на почетку реда? Бриан.

ДЕФИНЕ не ради ни ја не могу да ПБП да препозна било какву врсту дефиниције ОСЦЦОН ... када покушам оно што ја верујем да је тачна: ОЦСЦОН =% 11000001 она ми даје грешку: Ундефинед вариабле 'ОСЦЦОН "Осећам се као да сам узимајући пилуле луд! Волео бих да овај пројекат може да се уради са мојим Ардуино!

Ја бих помислио да је фајл треба да наведете који дефинише адресе и мало имена у уређају. Мислим да је користећи оригиналне "дефинишу" покушавате да кажете програму који ОСЦЦОН је на адреси Ц0х него учитавање Ц0х се на ОСЦЦОН региструјете. Прави адреса је 8Фх тако компајлер би у најбољем случају види сукоб дефиниције. можете покушати: дефинисање ОСЦЦОН = 8Фх ОСЦЦОН = Ц1х Ја користим 'Ц', пре него ОСНОВНЕ али ја мислим исти принцип важи, ја бих користите: # инцлуде на врху програм да би компајлер свестан свих регистра имена се касније користе. Бриан.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back