Он / офф Пребацивање светлости користећи ПИЦ

M

mouzid

Guest
Здраво свима, Може ли ико екпланинг или пружају шеме како да укључите / искључивање 220 В 50 Хз 75 В сијалица од ПИЦ-а?

[Куоте = моузид] Здраво свима, Може ли ико екпланинг или пружају шеме како да укључите / искључивање 220 В 50 Хз 75 В сијалица од ПИЦ-а [/ куоте] Постоје два начина да то урадите: 1 - можете да се повежете триак микро онда је не препоручују 2 - можете да се повежете Оптичко триак са микро онда излаз за Оптичко повезан триак овим сте осилате главно напајање 220В на микро

Хвала хассан1980, можете кроз више светла на то, одређујући тачно које су свеетед триак и опто? Да ли постоји схематицс.

[Куоте = моузид] Хвала хассан1980, можете кроз више светла на то, одређујући тачно које су свеетед триак и опто? Да ли постоји неки схематицс [/ куоте] Заправо, ја више волим да користим оптокаплера триак и после га користе драјвер за триак оптерећења.. деарфриенд, за схематски можете да урадите сами да је сувише лако да скрене. Узгред, шта је микро користите?

Добро за контролу пребацивање светлости своје лако да урадите ... једноставно морате да знате број вашег светла као број вашег светло ће одредити величину ПИЦ ... па врло једноставно да би било користити ПИЦ 16Ф84 га користе можете добити 13 И / О Игле ... и колико вам је потребно за вожњу високог напона 220 В уређај тако да ћете морати да користите релеј и релеј мора бити контролисана од стране ПИЦ-а ... добро вам омогућава се ради, колико вам је потребно шематски ... и само га схвати одоздо ... Повежите Пин Излаз ПИЦ бази неких опште намене НПН транзистора, Сакупите треба да ВЦЦ и емитер који транзистора треба да има на једном крају калем релеја, други крај намотаја релеја ће бити заснована ... заједничко за релеј ће бити повезан са главним 220В Снага, нормално отворене везе од вас релеја ће бити повезан са Светлост или оптерећења једног терминала и друге терминалне ће бити у 2 терминала главне снаге ... Надајући се да ће бити да је фигуринг ... још да ми јавите и ја ћу учинити сцхемагтиц и отпремите га Срдачан поздрав

[Куоте = јамсхид.дастур] Па да контролише пребацивање светлости своје лако да урадите ... једноставно морате да знате број вашег светла као број вашег светло ће одредити величину ПИЦ ... добро врло једноставна би да користе ПИЦ-16Ф84 да га користите можете добити 13 И / О Игле ... и колико вам је потребно за вожњу високог напона 220 В уређај тако да ћете морати да користите релеј и релеј мора да се контролише Савјет за имплементацију мира ... добро вам омогућава се ради, колико вам је потребно шематски ... и само га схвати одоздо ... Повежите Пин Излаз ПИЦ бази неких опште намене НПН транзистора, Сакупите треба да ВЦЦ и емитер који транзистора треба да има на једном крају калем релеја, други крај намотаја релеја ће бити заснована ... заједничко за релеј ће бити повезан са главним 220В Снага, нормално отворене везе од вас релеја ће бити повезан са Светлост или оптерећења једног терминала и друге терминалне ће бити у 2 терминала главне снаге ... Надајући се да ће бити да је фигуринг ... још да ми јавите и ја ћу учинити сцхемагтиц и отпремите га Срдачан поздрав [/ куоте] Ја поштујем ваше мишљење, али коришћење релеја за контролу 220 Лампе је ограничен, замисли он жели Дим на горе и доле слабом лигх како да урадите користећи релеја?

Ох иеах тхатс истина ... да не може да контролише струју у циљу контроле осветљеност светлости користећи само релеј ... да би то урадили морате да контролишете контролу и за то ћете морати да користите напонски контролисани напон / струја извора, али тада контролу напона од ПИЦ-а требало би да се мења са временом тако да коришћење аналогни излаз ће бити потребно ...

Здраво свима, Лепо технике. @ Јамсхид.дастур, постоје релеја (Погонски за 5 волти?) Доступан на тржишту и може да обезбеди овај задатак? @ Сам волео технику оптокаплера и триак, али зашто баш триак?

Здраво мастер_пиценгинеер, Да можете добити релеј који покреће само 5 волти, али ако не се добија онда користите алтернативни 12В релеј и користити га користе НПН као што је поменуто. Да је то за сигурно да ли ће Укључите Светлост ОН / ОФФ стога задатак је обезбеђена. Као коришћење ТРИАЦ је у питању добро да ТРИАЦ се такође може користити чак и смањити круг само повезивање капије триак на излазни пин од ПИЦ-а, али је једини недостатак је да као ТРИАЦ је 2 супротно повезан диода тако да је пад напона (0.7 у идеалном случају) преко ње у напред биасинг што узрокује мали губитак синусоидног талас облика, али је готово занемарљив тако да можете да користите ТРИАЦ као алтернатива Релаи. Срдачан поздрав

Хвала јамсхид.дастур, мислим да је боље, јер триак не апрециате електро-механички. Детаља о ова техника је затворен у датотеци. Поздрав, Мастер_ПицЕнгинеер [/ ГВидео] [/ тек] [/ УРЛ]

Иуп користећи ТРИАЦ је добро ... Срдачан поздрав

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back