Опсег РФИД

R

rectifier

Guest
Желим да знам шта се низ фактора РФИД зависи? Такође, желим да започне пројекат РФИД и морам максимални домет тако да свако може да ми каже максимални остварљиви опсег за активне и пасивне ознаке са детаљним информацијама ...

Прочитајте опсег је дефинисан као максимално растојање између оммуницатион читач и таг. Прочитао низ типичних пасивне РФИД технологије производа варира од око 1 инча до 1 метра, у зависности од конфигурације система. Прочитао низ РФИД уређај је, генерално, утичу следећи параметри:) Радна фреквенца и перформансе антене намотаја Б) К антене и подешавања кола Ц) Антена оријентација Д) Побудна струја и напона Е) осетљивост пријемника ф) Кодирање (или модулација) и декодирање (или демодулација) алгоритам г) Број бита података и откривање (тумачење) алгоритам х) стање радног окружења (метални, електрични шум), итд Са обзиром радне фреквенције, горе наведене услове (- Ц) се односе на антену конфигурацију и подешавање коло. Услови (Д - Е) одређује коло топологије читаоца. Услов (ф) се назива комуникација протокол уређаја, и (г) се односи на фирмваре-програм за интерпретацију података. Под претпоставком да уређај ради под задати услов, прочитајте опсег уређаја је у великој мери утиче на перформансе антене калема. Увек је тачно да више не чита распон се очекује са већим величине антене.

Здраво, имате различите врсте пасивних РФИД картице све се заснивају на различитим технологији. Имате ПРОКСИМИТИ КАРДС за 125 КХз и 13,56 МХз, заснован на ИСО14443 максимално растојање: 4 Упто 10 цм (13,56 МХз, Мифаре) Можете такође ВИСИНИТИ КАРДС за 13,56 МХз, заснован на ИСО15693 Упто 1 метар МАКС. Такође имате 914 МХз и 868 МХз, картице које могу да раде на удаљености од 10 метара или више! .. Они су такође пасивне картице. поздрав, Павле.

Користио сам цалисо на основу ИСО15693 они цламинг 1 метар макс, али сам добио само 10цм

НЕКС докумената садржи све информације које су вам потребне онда када су почели са РФИД. Основе и напредне информације. УВФ у распону од 860-930МХз (ЈУС ИСО / ИЕЦ 18000-6) има већи опсег! Поздрав!

Да ли је могуће да дизајнира РФИД са 2000м период? Како? Свако молимо Вас ....

2км асортиман РФИД? Умм ..... Не баш! (Чак ни на УХФ мом најбољем знању).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back