ПИЦ 18Ф452, ММЦ, ФАТ систем, микроЦ

D

davenjose

Guest
Хи тхере, Ја сам тренутно на пројекту под називом Дигитални Висиномер користе СД картице као складиште. Пишем фајл (података) на ММЦ са ПИЦ 18Ф452 користећи ФАТ система и компајлера микроЦ као компајлер. податак да ћу писати о ММЦ од читања нашег сензор притиска да би се конвертовати у висини од ПИЦ-а. Желео бих да питам неколико савета код за овај процес (или број). Ја сам помоћу компајлера микроЦ који обезбеђује библиотеку на ММЦ, али сам и даље почетник, а не веома сигурни на мом коду. да ли је могуће да бих могао да чита или отворите датотеку на мој ММЦ картице проверите код читач картица за рачунар по уписивање података на њу? молим помоћ, ја стварно треба да заврши овај пројекат кратког времена од сада. Хвала.

Да ли сте успели у свом раду? Зато што желим да урадите исту ствар ...

Здраво, Тема је мало стара, извините. Да наравно, можете да прочитате СД картицу на рачунару, то је сврха система датотека. Ја сам ову имплементацију, и ја до тачности од 25 цм висине. Али ја сам побољшање целог система са новим просеку метод, што може повећати тачност, док су осетљивије. Чување у СД картица није проблем. Ја директно продавницу у текстуалном формату, тако да се датотека може отворити са програмом Екцел или неки други компатибилни софтвер. Последица тога је да графички може да се уради са Екцел комуналије. Па, да будем хоннест, ја не користим Екцел, али "Бројеви" на Мац-у. Дора.

Здраво свима, може у плс рећи Абт процедура вам користи за складиштење података из ПИЦ микроконтролера у меморијску картицу користећи микроЦ ... Ја сам почетник и ја донт кнв ништа о ммц ..!!.. помоћ ће бити веома цењени хеј, Дораемон, цуд у плс рећи како у пише податке у картицу ... и дају узорак програма ако је могуће ... хвала

Здраво свима, Ја сам тренутно ради на делу фип да морам да користим ПИЦ чита фајл (ткт), који се налази у СД картицу. Ја користим ЦЦС компајлер и ПИЦ18ф4620. Ја сам чак не покушавајући да отвори фајл: лол:. Свако може да ми помогне у кодирању ... Ја веома захвални ако имате комплетан код у приступу датотеци чува у СД и читају податке из ткт. КЦС датотеке управљачког програма који ја користим за ММЦ су фат.ц и ммцсд.ц. Хвала. Надам се да се помаже од вас све. И надам се да се одговора чим поссибле.Ас је хитно. Хвала много. поздрав, пешчана

Здраво Давењосе, ја покушавам да спроведе ФАТ фајл систем на ПИЦ18, али сам се бори са њим. Да ли имате примера кода за ПИЦ18 и ФАТ? Како саставити све заједно? Шта библиотеци су У користите? Срдачан поздрав и хвала

Покушајте да Мицроцхип библиотека -

Мицроцхип библиотека изгледа добро, то је бесплатно? Шта компајлер је намењена? Да ли сте радили са њим раније? [Сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 1 сати 16 минута: [/ цолор] [/ сизе] Имам преузети фајлове и изгледа веома интересантно, али не знам одакле да почнем, како да се интегришу га моје пријаве и мој низак ниво рутине, чине га радити на мом одбора, итд Да ли је неко радио са овом библиотеком пре и интегрисана је у циљну апликацију на ПИЦ18?

Здраво То је веома једноставна. Ставио сам код овде, код ради један створити име текстуалне датотеке микроц.ткт [цоде] цхар фатеррор [20] = "ФАТ16 није пронађен", филецонтентс [50] = "КСКС ММЦ / СД ФАТ16 библиотека Антона Риецкерт \ н "; / / цхар фајла [14] =" МИКРО00.ТКСТ "; / / Датотека имена унсигнед схорт тмп, цхарецтер, петља; непотписани дуго сам, величине; воид маин () {ПОРТБ = 0; ТРИСБ = 0; трисд = 0к00;; портд = 0к00; Усарт_Инит (9600), Делаи_100мс (); / / портд = 0кФФ; Делаи_мс (3000); Спи_Инит_Адванцед (МАСТЕР_ОСЦ_ДИВ64, ДАТА_САМПЛЕ_МИДДЛЕ, ЦЛК_ИДЛЕ_ЛОВ, ЛОВ_2_ХИГХ); / / Спи_Инит (); Ммц_Инит (& портЦ, 2 ); / / користи ФАТ16 брзо форматирање уместо инит рутина ако форматирање је потребан, док ((Ммц_Фат_Инит (& ПОРТЦ, 2) = 0!)) {тмп = 0; (фатеррор [тмп]) Усарт_Врите (фатеррор [тмп +]) ; портд = 0к0ф; / / Ммц_Фат_Ассигн ("микроц.ткт", 0к80); Делаи_мс (1000); портд = 0к00;} фор (и = 1 петље; петља

Хвала ансармитхеен. Али да ли ће овај код ради ФАТ16 само обред! Које су измене потребне, ако треба да ради на ФАТ32 ММЦ цаед?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back