ПИЦ18Ф4520 микроЦ & & 16к2 ЛЦД екран

L

Linspire

Guest
Здраво момци, ја сам се покушати спровести код са микроЦ пример: ЛЦД. Ја само видим ЛЦД, само је показао први ред са црном тачком ништа друго баш као и без програмирања у њу. Коло веза ће бити иста као пример је приказано у шеми библиотеке ЛЦД дијаграму. Сваки од вас може да ми помогне? Ја сам нови у микроЦ. Ово је за моју сврху доделе пројекту. Поздрав, Линспире

Чини се да Иницијализација проблема. Проверите иницијализацију.

[Куоте = нандху015; 951240] Ово је изгледа Иницијализација проблема. Проверите иницијализацију [/ куоте] Здраво, ја сам мој пост који овде код приказан испод: / / ЛЦД Пиноут сеттингс сбит ЛЦД_РС на РБ4_бит; сбит ЛЦД_ЕН на РБ5_бит; сбит ЛЦД_Д7 на РБ3_бит; сбит ЛЦД_Д6 на РБ2_бит; сбит ЛЦД_Д5 на РБ1_бит; сбит ЛЦД_Д4. на РБ0_бит; / / пин правац сбит ЛЦД_РС_Дирецтион на ТРИСБ4_бит; сбит ЛЦД_ЕН_Дирецтион на ТРИСБ5_бит; сбит ЛЦД_Д7_Дирецтион на ТРИСБ3_бит; сбит ЛЦД_Д6_Дирецтион на ТРИСБ2_бит; сбит ЛЦД_Д5_Дирецтион на ТРИСБ1_бит; сбит ЛЦД_Д4_Дирецтион на ТРИСБ0_бит; маин () {Лцд_Инит (); Лцд_Оут (1, 1, "Здраво!");}

Не изгледа да су онемогућени друге периферије на порту Б.. Референтна ПИЦ18Ф2420/2520/4420/4520 лист, стр 108, члан 10.2 порту Б., ТРИСБ и ЛАТБ регистре [урл = "хттп://вв1.мицроцхип.цом/довнлоадс/ен/ДевицеДоц/39631Е.пдф"] ПИЦ18Ф2420/2520 / 4420/4520 Дата Схеет [/ УРЛ] [куоте] [б] Напомена: [/ б] На Укључивање Ресет, РБ су конфигурисани као аналогних улаза по подразумеваној вредности и читати као '0 '; РБ су конфигурисани као дигиталних улаза . По програмирање Цонфигуратион бит, ПБАДЕН, РБ ће алтернативно бити конфигурисан као дигиталних улаза на ПОР. [/ Куоте] Пре иницијализација порту Б. за ЛЦД интерфејс, морате да покрене на порту Б. пинова који се користе у ЛЦД интерфејс као дигитални И / О: [куоте] порту Б. = 0к00; ЛАТБ = 0к00; АДЦОН1 = 0к0Ф; ТРИСБ = 0к00; / / може или не може бити потребна у зависности од МикроЦс директивама [/ куоте] Такодје увек желите да спречите да ваш апп од изласка актуелног програма са петље, не постоји оперативни систем за управљање процесима. [КУОТЕ] воид маин () {порту Б. = 0к00; ЛАТБ = 0к00; АДЦОН1 = 0к0Ф; Лцд_Инит (); Лцд_Оут (1,1, "Здраво!"), Док (1);} [/ куоте] Пробај горе код исечка и поставите било које друге проблеме које можете имати. БигДог

[Куоте = бигдоггуру; 951314] Не изгледа да су онемогућени друге периферије на порту Б.. Референтна ПИЦ18Ф2420/2520/4420/4520 лист, стр 108, члан 10.2 порту Б., ТРИСБ и ЛАТБ регистре [урл = "хттп://вв1.мицроцхип.цом/довнлоадс/ен/ДевицеДоц/39631Е.пдф"] ПИЦ18Ф2420/2520 / 4420/4520 Дата Схеет [/ УРЛ] Пре иницијализација порту Б. за ЛЦД интерфејс, морате да покрене на порту Б. пинова који се користе у ЛЦД интерфејс као дигитални И / О: Такође, увек желите да спречите да ваш апп од изласка актуелног програма са петља, не постоји оперативни систем за управљање процесима. Покушајте горе поставите фрагмент кода и све друге проблеме које можете имати. БигДог [/ куоте] Па, ја сам га решити додавањем неке линије: АДЦОН1 = 0к0Ф; ТРИСБ = 0; порту Б. = 0кФФ; Хвала, брате мој помаже разумевање.

Одлично, не заборавите да додате вхиле (1); на дну главни () као у примеру фрагменту. БигДог

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back