ПЛЛ за индукцију грејач

E

emperor110

Guest
драги сви здраво имам 1кВ индукцију грејач који користи пола мост инвертор са 80кХз прелазак фрекуенци.И желите да дизајн ПЛЛ за то али ја немам појма како да то урадите. молим вас упути ме?

Зашто желите ПЛЛ? Потреба да се команда прецизно фреквенцију? Изгледа као генерисање 80кХз може да се уради довољно добро са много једноставније осцилатор.

[Куоте = дицк_фреебирд] Зашто желите ПЛЛ? Потреба да се команда прецизно фреквенцију? Изгледа као генерисање 80кХз може да се уради довољно добро са много једноставније осцилатор [/ куоте] у процесу грејања магнетна својства обратка ће се мењати изазива промене у индуктивност рада калема и онда резонантне фреквенције рада калема и капацитивни резервоар. ће се такође променити. тако ми треба ПЛЛ да подесите прекидачка учестаност са резонантне фреквенције.

Строго речено, ПЛЛ укључује закључавање променљиве осцилатор фреквенцију екстерне референце. Очигледно то није случај у вашој апликацији. Али је могуће фазе детектор уобичајених ПЛЛ дизајн може да се "злоупотребљава" да подеси осцилатор да постигне резонантно стање у индукциони грејач колу оптерећења. У почетку морате да мислите о погодан одјек критеријум за кола.

Здраво емперор110, можете да урадите на 2 начина 1.. Промените осцилатора да буде ВЦО. Или 2.. Промените резонантна кола да буде Тунинг кола тако да одговара резонантних тачке променом кондензатора вредност (повезивање неке више или искључите неке кондензатор у складу са корацима у процесу).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back