ПОМОЋ! Контрола ДЦ мотора са ПИЦ16Ф877а коришћењем високе технологије

J

jun86dia

Guest
овде је мој цодес.Плс не пробате .. и реците ми где је дошло до проблема. Проблем је кад год сам улаз 1 до РБ0, ЦЦП1 у стању да генерише импулс за 3 или 4 циклуса онли.тхен не постоји аниморе.плс пулс помогне .. тханкз унапред! [Цоде] # инцлуде # инцлуде "делаи.х" # инцлуде воид маин () {/ / Иницијализација ТРИСБ = 0кФФ; ТРИСЦ = 0к00; ПОРТБ = 0к00; ПОРТЦ = 0к00; док (1) {/ / ПОРТБ0 = 1; Т2ЦОН = 0б00000100; ЦЦП1ЦОН = 0б00001100; ПР2 = 255; прекидач (ПОРТБ) {цасе 0б00000001: {ЦЦПР1Л = 127; бреак;} подразумевано: {ЦЦПР1Л = 200; бреак;}}}} [/ цоде] [ цоде] [/ цоде]

Здраво јун86диа, Да ли сте сигурни да РБ0 непрестано се висока? Ако не, онда према кода, ЦЦПР1Л регистар вредност се мења и тиме можда нећете добити одговарајуће излазне. Такође можете да уклоните инитиализатионс (Т2ЦОН, ЦЦП2ЦОН ,...) из вхиле петље. Нема потребе да их иницијализује увек. То можете да урадите једном пре уласка вхиле петље. Поздрав, вхн

хеј вхн, добро, то је стално РБ0 улаз је висок. из мог кода, ако РБ0 улаз је висока за одређени период, тхн подразумевано ЦППР1Л ће бити 200.ховевер, излаз је био низак. шта ви мислите? БТВ тханкз за информације .. ја ћу уређивање вхиле петље ..=)-Јун-[сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 3 минута: [/ цолор] [/ сизе] хеј вхн, тханкз. .. сада то ради .. после скидања инитиализатионс (Т2ЦОН, ЦЦП2ЦОН ,...) из вхиле петље. Хвала на помоћи =)-Јун-

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back