Паметне ТМ1 ГСМ модул Помоћ

Q

quangtien

Guest
Ја сам студент ради пројекат користећи ГСМ модула. Купила сам СмартТМ1 из Телит. Може се наћи на овом линку [урл = хттп://ввв.микрое.цом/енг/продуцтс/виев/577/смарттм1-боард/] МикроЕлектроника - СмартТМ1 одбор - Телтоника ТМ1 за ГСМ / ГПРС развојни алат [/ УРЛ]. Не могу послати АТ команде на овај ГСМ модула. овде сам прилогу мој код. Мој програм престаје негде на сендинг_атц (ат0), јер лцд2 ЛЦД екрани и лцд3 само. Ја не знам да ли моја веза хардверски или софтверски добио мој проблем. За мој хардвер везе: 1 напајање ја користим 9В батерије, добио сам збуњена да ли је + / - знак питања Цоз не могу да пронађем + / - знаци на плочи. 2 Снага Скакач подешен на 5В 3 2к5 пинова напоље. Укључивањем СВ1 и СВ5, ја користим пин7 као РКСД и повежите се са РЦ6 (ТКСД) од ПИЦ16Ф877, и пин6 као ТКСД и повезивање на РЦ7 (РКСД) од ПИЦ-а. Не могу наћи упутство за употребу за ГСМ модул, ја не могу да схватим шта крене наопако. Ја треба ваша помоћ. Било какве повратне информације или команда је веома цењена. Куанг Тиен

Хи куангтиен покушајте да користите [КУОТЕ] лцд_стррам ((цонст РОМ цхар *) бафер) воид лцд_стррам (цонст РОМ цхар * стр) {вхиле (* стр) {лцд_дата (* ул + +);}} [/ куоте] бафер показивач на Ур поруке проверите терен би требало да буде заједнички модема и контролера

ХИ Мајока, Хвала вам за вашу помоћ. Ја користим РС232 за повезивање овог ГСМ модул са мојим ПЦ-да га тестирамо. Ја користим Хипервеза. Међутим, мој рачунар не може да га препозна. Да ли треба драјвер за то да буде признат јер ја не могу да добију одговор на ОК након слања на? Могу ли да тестирате га не користите ХиперТерминал? Леп дан, Куанг Тиен

Нису потребни никакви драјвери за ГСМ модула. Само проверите листу података о брзину модема. Касније тестирање серијског кабла само тако што лоопбацк теста. Ако не онда раде мења ТКС и РКС у конектор са једне стране и видети га опет. неких модема користе право кабл и неке користи крст серијски кабл.

сачекати неко време да приступе мрежи, иако, ако не добијете у реду након притиском на а затим промените СИМ картицу и проверите, а такође проверите да је ГСМ помоћу равне и крст каблова, могу бити тренутни је мање чита стања податке и повежите се да је ГСМ се цца напона (500мА може 12Вдц)

[Куоте = Уграђени партнера; 822086] сачекати неко време да приступите мрежи чак и ако не добијете у реду након притиском на а затим промените СИМ картицу и проверите, а такође проверите да је ГСМ помоћу равне и крст каблова, може се струја је мање читају стања податке и повежите то са ГСМ ок напон (то може 12Вдц 500мА) [/ куоте] СИМ картица није потребна за тестирање основних АТ команди. без СИМ картице можете извршити 'на', 'ате0 "и друге команде. Потребан вам је СИМ само када радите мреже сродних команди, ажурирајте сами са одговарајућим знањем

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back