Питање о симулацији миксера у спецтреРФ

S

skysky

Guest
Сам изврши Фактор шума симулацију миксером после туторијала на страну [УРЛ] хттп://ввв.ек.иси.лиу.се/цоурсес/тсек26/ЛАБ2_Микер_Туториал.пдф [/ урл], постоје два начина за симулацију НФ. ПСС је један + ПСП, што је резултирало плацу од НФ вс фреквенцији, а други је ПСС + Пноисе, што је резултирало плацу од НФ вс величине ЛО. Добио сам 2 различита НФ, шта је било? који је бољи? конверзија добитак из ПСС знак + ПСП симулација је такође разликује од резултата другог типа симулације. шта је било? хвала!

Здраво. Дефиниције Волтаге Гаин се разликују између ПСС / ПАЦ и ПСС / ПСП. С21 из ПСС / ПСП ће бити исти као Вгаин из ПСС / ПАЦ за свој пример, али то ће бити другачији од Вгаин из ПСС / ПСП. Као што знате, постоји много дефиниција добитак. Шта дефиниција добити ти треба? Резултати НФ може да буде иста вредност и за ПСС / Пноисе и ПСС / ПСП осим ако то не урадите погрешно разумети НФ и НФиеее и НФдсб. У вашем примеру. ПСС / ПАЦ Свееп локална власт за фиксну фреквенцију, с друге стране ПСС / ПСП Свееп фрекунци за фиксну локалне власти. У Следећи су закључци. За НФ, не постоји изузетна разлика између ПСС / ПАЦ и ПСС / ПСП. Из користољубља, то зависи од ваших потреба. Ако вам је потребан С-параметри рачуноводствене превођења фреквентне ефекте, можете користити схоуд ПСС / ПСП или КПСС / КПСП.

"конверзија добитак" Ја односила је напон конверзије добитак, који је "напон добитак конверзије је однос РМС напона ИФ и РФ сигнала". Да ли постоји неки други дефиниција "конверзије напона користи"? симулација која се подразумева овај добитак конверзије напона? ПСС ПАЦ + + ПКСФ или ПСС или ПСС + ПСП? шта је разлика у њима? вхати је НФиеее? НФссб је то? Ја сам добио НФ од 60дБ, можда нешто није у реду у мом колу. рад .... Ипак, хвала!

Напон Добитак од ПАЦ и ПКСФ је ВЦГ = Воут / (Ермс / 2) Преносна функција Пноисе се ВЦГ = Воут / (Ермс / 2) појачање ПСП појачања = Воут / Вин Ако Рлоад = Рсоурце, С21 = ВЦГ. Многи људи су ембарссед са овим питањем. [УРЛ] хттп://ввв.десигнерс-гуиде.орг/Форум/ИаББ.пл?нум=1122952471/5 # 5 [/ урл] У Спецтре, НФ је уобичајени ССБ НФ (НФссб). НФиеее је ИЕЕЕ дефиниција ССБ НФ. АДС не дају НФиеее. И НФдсб дефинтионс између ОГЛАСИ Спецтре и различити. Погледајте [урл] хттп://ввв.десигнерс-гуиде.орг/Форум/ИаББ.пл?нум=1162399761 [/ УРЛ] Али НФссб резултати могу бити готово иста као и између ОГЛАСИ Спецтре ако симулација поставка је погрешна.

хвала на информацијама! под руководством туторијала на х ** п :/ / ввв.ек.иси.лиу.се/цоурсес/тсек26/ЛАБ2_Микер_Туториал.пдф, сам платио никакву пажњу на импеденц утакмици између улазних и излазни порт. мислим да је корен проблема. али, питам се, МОС је капацитивни, шта треба да урадим да схвате утакмицу импеденце? Колико треба да подесите отпор порта? има пробати ...

Излаз подударање није битно. У вашем случају, улазни сигнал је порт (РС = 50охм). Иако улазни порт престаје 50охм директно, импедансу која улазни порт види јер није 50охм МОС капија улаз је видљива кроз балун. Ваш проблем је да користите директан заплета функцију Цаденце без разумевања њихове дефиниције. Ако израчунати добитак сопствене дефиниције без коришћења директне заплета функцију, можете добити исте резултате, без обзира на ПСС / ПАЦ, ПСС / ПКСФ, ПСС / ПСП чак и Прелазног анализу. У вашем примеру, улаз је широко подударање бенд одговара по 50охм отпора. Ако желите да схвати другачије подударање, уклоните 50охм отпор и убаците уместо реактивног мрежу подударања.

Здраво, Хвала још једном за вашу информацију. као што сте рекли да, [куоте = панцхо_хидебоо] Напон Добитак од ПАЦ и ПКСФ је ВЦГ = Воут / (Ермс / 2) Преносна функција Пноисе се ВЦГ = Воут / (Ермс / 2) појачање ПСП појачања = Воут / Вин Ако Рлоад = Рсоурце, С21 = ВЦГ. [/ Куоте] Мислио сам, ако сам могао схватити меч импеденце између изворног порта и улазне луке на бетон, онда бих добити С21 = ВЦГ.. Сада имам приближан резултат. НФ је 22.5дБ из ПСС / Пноисе, а од 25.0дБ ПСП, добитак је 14.3дБ из ПСС / ПКСФ, и 11.1дБ од ПСП. разлог дифференц, мислим, је да су неки МОС иду од засићења региону. је то у реду? Данас је још један проблем се јавио. када сам погубљени трасиент симулација, мислим да ДЦ вредност ИФП и ИФН су различити, зато урадите величину малог сигнала ИФП и ИФН. Бетон је симетрија, улазни сигнал је такође суммертри, оно што изазива ИФ излазни унсимметри? хвала!

У горе ЛАБ_2 туторијала, ставили су 50 Охм отпорник паралелно са ПОРТ1 да би добили тачну снагу од ПОРТ1. (У супротном ћете добити половину). Али, бука ће такође повећати због температуре буке из тог отпорника. Забринут сам да ми не добије исправан НФ из те симулације сетуп. Шта мислите?

Идем да се направи потпуно пасивно диференцијални мешалицу за бетон (прстен архитектура). Сада морам направити симулацију око конверзије добити (у мешалицу пасивног ово идеална вредност -4 дБ). Ја поставим ПСС / ПАЦ анализа прати СпецтреРФ Апплицатион Ноте и "ЛАБ2_Микер_Туториал". Проблем је поузданост резултата. Видела сам у претходном пост да ЦГ је однос око Воут и Ермс / 2. Сада, ако се подудара са РФ и ЛО порт порт на 100 Охм, јер постоји диференцијал Лука. (Да проверим ово у ИЕЕЕ чланку) порт повезан са идеал_балун. Дакле, резултат може бити тачно? Овај проблем, јер ако сам рођен симулира мрежу без погађања мреже нађем ЦГ горња вредност него идеалност вредности -4 дБ. Ово је немогуће!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back