Повезивање Нокиа мобилни са микро контролер

N

nsaqib

Guest
Поштовани стручњаци, желим да интерфејс Нокиа мобилни који има мини УСБ порт са Атмел микро контролер за слање АТ команди. Ја не могу користити стари мобилни који имају РС232 подршку као морам да користим Симбиан С60 базираних мобилних. ЈА донт желите да користите микро контролер на чипу са УСБ суппорт или на спољни УСБ то сериал хост чип као ФТ232 јер они нису на располагању у моју локацију. Дакле, Који од следећих је могуће, најлакше и најповољније? 1. Да ли је могуће да користите ниске цене готових УСБ то сериал конвертор као што су каблови ([УРЛ] ввв.амазон.цом/СЕРИАЛ-АДАПТЕР-ВИЕВСАТ-САТЕЛЛИТЕ-МАГЕЛЛАН/дп/Б001КВВ4МС [/ урл])? Имам неколико ових и да их користим за повезивање неке старе Серијски порт уређаја за повезивање са лаптопа. Они могу бити повезани у између мобилних и Атмел га даје моћ? 2. Да ли постоји једноставан за коришћење софтвера који се може користити као УСБ хост контролер унутар микро контролер. Нашао сам пар софтвера, али изгледа да се користе са рачунарима на једном крају, а не мобилни. 3. Ако ова два не могуће онда који је најлакши и најповољније? Серијски за УСБ чип или УЦ на чипу са УСБ подршку? Молимо вас да такође сугеришу МЗ имена по могућству из Атмел. Извините за много питања! Хвала и Срдачан поздрав, Сакиб

Молимо вас да прочитате ову страницу о "УСБ-на-Тхе-Го" за комуникацију уређаја са УСБ периферијама и директно једни са другима, када рачунар није доступан: [УРЛ] хттп://ввв.усб.орг/девелоперс/онтхего/ [/ УРЛ] Она такође има доста докумената и преузимања у вези.

[Куоте = елмухамади] Молимо вас да прочитате ову страницу о "УСБ-на-Тхе-Го" за комуникацију уређаја са УСБ периферијама и директно једни са другима, када рачунар није доступан [/ куоте] Хвала пуно за одговор. Можете ли да објасните како могу да га користим у мом пројекту? Ако не грешим, онда се примењује само ако користите неки хардвер хост контролер чип? Хвала и Поздрав, Сакиб

Драги ја не радим са Атмел контролером као мој рад са ПИЦ микроконтролера и можете да користите ПИЦ24, ПИЦ32, или који су уграђени УСБ (УСБ-на-покрету који повезују два уређаја као микроконтролер и мобилни, без потребе за ПЦ војска сам раније поменуо). види: [УРЛ] хттп://ввв.мицроцхип.цом/стеллент/идцплг?ИдцСервице=СС_ГЕТ_ПАГЕ&нодеИд=2654 [/ УРЛ] Амр

[Куоте = елмухамади] Драги ја не радим са Атмел контролером као мој рад са ПИЦ микроконтролера и можете да користите ПИЦ24, ПИЦ32, или који су уграђени УСБ (УСБ-на-покрету који повезују два уређаја као микроконтролер и мобилни без потребно је да рачунар домаћин Као што сам поменуо раније). Амр [/ куоте] Драги Хвала пуно за брз одговор. Ја ћу Студија о УСБ ОТГ. Атмел АВР АТ90УСБ647 & АТ90УСБ1287 такође подржавају ОТГ тако да ће покушати да сазнају више о томе. У мом пројекту ја само желим да пошаљете АТ команде на мобилни, тако да ћу за дефинисати виртуелни ЦОМ / Серијски порт, као и његови у ПЦ? Можете ли молимо Вас да погледате неки пројекат у коме су мобилни и микроконтролером повезан преко УСБ? Угодан викенд! Много хвала, Сакиб

[Куоте = нсакиб] У мом пројекту ја само желим да пошаљете АТ команде на мобилни, тако да ћу за дефинисати виртуелни ЦОМ / Серијски порт, као и његови у ПЦ? Можете ли молимо Вас да погледате неки пројекат у коме су мобилни и микроконтролером повезан преко УСБ? [/ Куоте] Ја не знам шта је ваша мотивација за коришћење УСБ интерфејса, али додаје много сложености на ваш пројекат. Вероватно ће бити више посла да се развије УСБ ствари него ГСМ ствари.

[Куоте = ГСМ Човек] Ја не знам шта је ваша мотивација за коришћење УСБ интерфејса, али додаје много сложености на ваш пројекат. Вероватно ће бити више посла да се развије УСБ ствари него ГСМ ствари. [/ Куоте] Желим да користим Симбиан С60 мобилни као што сам могу да направе програме за његово коришћење Питхон-у. Јава и другим језицима су веома сложене за мене ... И све Нокиа С60 мобилне телефоне долазе са УСБ порта и око његове ФБУС нисам сигуран ... Може ли ико реците ми да ли могу да користим своју ФБУС терминала испод батерије за слање СМС и позивање бројева телефона? Хвала и Поздрав, Сакиб

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back