Повер и Гроунд слој за сигнала линије рутирање у 4 слоја ПЦБ-а

C

contagiouseddie

Guest
Хи гуис, ја сам почетак моје 1. 4. слоја ПЦБ-а. Ја сам мало подељена на сигнала линије рутирање на слојеве. Нисам сигуран колико моземо користити моћ и тло слој за сигнала линије рутирање. Знам да сам би требало да избегавају користећи их као што би требало да буду, односно посвећен земљи и снага равни. Али, око колико проценат од тих 2 слоја може да се штедљиво користити за сигнала линије? Хвала вам момци. : Д

То зависи од тога шта ваше сигнала су услови, то је велика брзина табла са контролом импеданса, или је то потрошач апликација са дигиталним споро, а можда и аналогни, ако касније је то случај можете да пут колико год желите на власт авиону , имајући у виду да континуитет морају да се чувају и великодушан износ бакра мора бити доступан од извора напајања у вишим тренутни уређаји - маса је боље оставити нетакнута или користити само као последње средство - ако је велика брзина одбора , боље је да додате слојеве, а не компромитује авиона - здрав разум примењује. СИГИНТ

Здраво, Као СИГИНТ каже, то зависи од тачке које је поменуо у свом нит, то заправо зависи од кола и његове сложености. Ако је велика брзина дизајн и помешане сигнале, онда вероватно треба да одете за наноструктуре. Они такође користити за ЕМЦ питања, да знају више о томе, погледајте у везу сам налепљен испод .. [УРЛ] хттп://ввв.це-маг.цом/це-маг.цом/арцхиве/01/03/0103ЦЕ_028.хтмл [/ урл] [урл] хттп://ввв.елмац.цо.ук/десфремц хтм [/ урл]. С поштовањем, Рамесх

Процене ће варирати, али ја обично разматра све изнад 2 ГХз, као регион где РФ разматрања постају значајна питања. Таласним дужинама су по налогу ПЦБ величина и ефекти лине трансмисија се виде. Заштита и путем је такође почињу да буду значајни.

Ја сам додао још 2 слоја табли, тако да сада је 6 слој. Коло има екстерне меморијски интерфејс (СДРАМ), али ради на 48 МХз. Микроконтролер ради на 55 МХз. Претпостављам 6 слој је довољно за овај пројекат. Терену и моћи ће авион само за себе само. Ја користим књигу "Хигх Спеед Дигитални дизајн - Приручник црне магије" од стране Ховард Јохнсон као водич и неких других референци. Важно аналогног сигнала линије и осетљиви сигнала линије сам их пута 1ст. Хвала за савет.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back