Помози ми у повезивање ЛЦД са микроконтролером 8051

E

embebed

Guest
Хеј, неко плз да ми помогне у разумевању иницијализацију код за повезивање ЛЦД Ја сам помоћу Кеил софтвера и радим програмирање у Ц језику, иако сам прочитао много Иницијализација програма написаних у Ц, али нисам у стању да разуме шта је сврха сваку команду шаљемо током иницијализације и зашто смо послати их да ми помогнете да разумеју ове команде молимо

Гоогле-8051 ЛЦД и пронашли УРЛ адресу [УРЛ = хттп://ввв.8051пројецтс.нет/лцд-интерфацинг/] Туториал за повезивање ЛЦД екран са микроконтролерима: 8051 микроконтролер ПИЦ-АВР-Пројекти Пројекти Туториали ебоокс Библиотеке кодова [/ УРЛ]

[УРЛ = хттп://ввв.днатецхиндиа.цом/индек.пхп/Цоде-Либрари/8051_АССЕМБЛИ/ЛЦД-Интерфацинг-То-8051-ин-4бит-моде.хтмл] ДНК технологија - Повезивање ЛЦД екран За 8051 у 4бит режиму [ / УРЛ] постоји још један.

Здраво Имам проблем у Протеус док интерфацеин ЛЦД са АТ89Ц51. Овим сам причвршћивање кола дијаграм и мој програм. Молим вас да ми помогне да прође кроз ово. . Хвала вам унапред

Молимо Молим неко да ми помогне овде. Његова стварно хитно .>>>.... Молимо

Који је ЛЦД екран који користите? Можете ли навести модел?

[Куоте = бакшиш Синг; 874663] Плеасе, Плеасе неко да ми помогне овде. Његова стварно хитно .>>>.... Молимо вас да [/ куоте] Нико не иде да вам помогне ако не буду јасни о томе шта желите

Ја користим ЛМ032Л ЛЦД-а. Ја сам у прилогу прилоге мој дизајн са овим. Молимо Вас да погледате који такође. . .

Мој проблем је да кад сам Симулација мој дизајн помоћу програма које сам написао, то не показује ништа у ЛЦД-а. Ни курсор трепће, желим да знам да ли је грешка са мојим дизајном или мој програмирања, или обоје. Молим вас да ми помогне у томе.

Прошао сам кроз свој код. Ја ћу објаснити шта значе те команде (у мом најбољем знању, и ја сам почетник) мов, # 38Х Ова команда ће поставити ЛЦД режим до 8 битни интерфејс. Можда знате да ЛЦД могу бити интерфејсовани у 4 бита и 8 бита моде.Алсо 2 линије ће се користити за приказивање података. МОВ, # 0ЕХ То ће се на екрану. Курсор је такође укључена у треперења курсора искључен. МОВ, # 01Х Ово ће избрисати екрана. МОВ, # 06х То ће пораст курсора. МОВ, # 80Х ће поставити адресу до 0000000 ДДРАМ. (Почетна адреса) мов, # "Б" А Тастер ДАТ НОП А Тастер ЗАСТОЈА мов, # 'Ја' А Тастер ДАТ НОП А Тастер ЗАСТОЈА мов, # 'н' А Тастер ДАТ НОП А Тастер ЗАСТОЈА мов, # 'Ја' А Тастер ДАТ НОП А Тастер ЗАСТОЈА Мислим да је ово ће се приказати "БИНИ" на екрану. Да бисмо знали команде за ЛЦД, само Гоогле за то. Можете наћи ће га.

Према подацима ЛЦД екран ... Корак 1: Написати функцију поставили [0к38] команда у Регистар .. [8 бита интерфејс, више линија, 5к7 величина слова] СТЕП2: Дајте 4мс кашњење Корак 3: Исто Корак 1 Корак 4: Дајте 1мс СТЕП5 одлагања: Исто Корак 1 СТЕП6: Напишите курсор / екран смени [0к1Ц] у команде Регистрација са закашњењем .. . [Схифт цео екран у праву] СТЕП7: Писање Екран Укључивање / искључивање контроле [0к0Ц] у команде Регистрација са закашњењем ... [Нема курсор и не трепере] СТЕП8: Напишите мод за унос скуп [0к06] у команде Регистрација са закашњењем ... [Прираштај без Схифт] СТЕП9: пишем кући курсор [0к02] команда у регистар са закашњењем ... [Почетна курсор] СТЕП10: Напишите јасан приказ [0к01] команда у регистар са закашњењем ... [Слободан Приказ] речено све оно што значи за ЛЦД [2к16] иницијализација ... Сви детаљи јасно је дато у листу са подацима ...

Нисам добио још увек раде симулацију. Покушао сам и горе код. Али није ми помогло. Молимо вас, ако им се било туторијала у вези ЛЦД-симулација Протеус, јавите ми. Желим да хитно помогну.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back