Помоћи да се идентификују 28-пински микроконтролер!

M

MicroCoder9

Guest
Здраво свима, добио сам задатак да развије програм за 28-пински ДИП микроконтролер типа пакета. Хардвер је већ дизајниран и састављен, али микроконтролер је оштећен. Број на микроконтролеру је одстрањује. Само информације о микроконтролера бих могао да екстракт од праћење ПЦБ-а је следећи: пин 28 - Набавка (+5 В) ПИН 14 - Гроунд (понуда-ВЕ) ПИН 19 - Гроунд (понуда-ВЕ) ПИН 21 - Аналогни улаз Молим вас свако може помоћи ме препознају микроконтролер! Хвала унапред за сваку помоћ.

Да ли постоји кристално на табли? или је то интерни ОСЦ. ? Да ли је ВДД = 5 или 3,3 В? Да ли одбор има Ин-Цирцуит програмирање сокет? Да ли барем знате шта је архитектура / шта бренд? Можете покушати параметарских претрагу на микрочипу сајту, ако мислите да може бити ПИЦ-а. Срећно Кристијан

фенугрец је написао: [куоте] Да ли постоји кристално на табли? или је то интерни ОСЦ. ? Да ли је ВДД = 5 или 3,3 В? [/ Куоте] Не постоји екстерни кристал. ВДД је 5 В. пиноутс изгледа да не подудара се ни са ПИЦ-АВР-или уређаја. Свака помоћ у идентификацији ће бити цењена.

... Какав задатак је ово? Дизајн програма за непознатим уЦ? Хришћански

Купац има неколико неисправне јединице у којој су сви колу изгледа бити у реду, осим микроконтролера. У циљу да их поново ради, жели да замени неисправне Мицрос од стране новог. Компанија одакле је купио инструмената је затворио. Тако да нема подршка је доступна. Тако да сам покушава да развије програм за дати хардвер.

Не знам шта микро вам било, али бисте могли да учините Ципресс ПСоЦ одговара. Претпостављам да је то 0.3 "кроз рупу уређај Ципресс ЦИ8Ц27443-24ПКСИ има. Вцц 28. и 14. терену. Пин 19 се може оставити на терену и не користи. То је могуће користити пин 21 (П2_2 на овом ПСоЦ ) као аналогни улаз, када А / Д конвертор је на локацији АСЦ23. ПСоЦ се састоји од микро и аналогни и логику блокова који се могу мешали око тако да одговара вашим потребама, тако да можете да поставите / Д у горе локацији и омогућавају улаз А / Д од жељеног пина. Он је на плочи осцилатор и раде на 5В Постоји неколико могућих уређаји који ће се уклопити у истом утичницу. уређај сам ти дао је 16КБитес фласх и 256 бајта РАМ-а. Можете добити до 32КБитес фласх и 2Кбитес РАМ зависно од вас искуства, може бити сасвим брз напредак, али је веома забавно за рад. -Обри

Хмм, нисам знао Кипар је уЦ-а .... У сваком случају овај чип изгледа доста допада оно што тражите. Не може бити много ДИП УЦС који су ВДД 28., ВСС на 14/19 и аналогних на другим пином ... осим оно што радите са је јефтина клон, у ком случају ће то вероватно бити код компатибилан ионако! Хришћански

Здраво МицроЦодер9 ми је чудно да нисте послали слику јединице. Ово би помогло. Ко је био оригинални произвођач? Морате да знате како сте стање компанија је нолонгер у пословању. Реците молим нас. Неодређеност вас опис ће многи читаоци сумњичави у својим намерама. Предлажем вам да направите 28пин одбор модул са СМД ПИЦ-а о томе. Ако изаберете одговарајућу ПИЦ-а онда може да стане ИЦСП / Дебуг конектор на модулу и да код развоја брже и лакше. Полиматх

Хи антеделувиан Хвала за помоћ. Да, то је 0,3 "широки 28-пински ДИП пиноутс не одговарају било чип са Атмел, микрочип, Фреесцале, Филипс или СВ, и из информација које сте навели, чини се да је Ципресс ПСоЦ чип.. Здраво полиматх Ваш предлог о 28-пински модул плоча је добра идеја, мада моје искуство са ПИЦ није била веома охрабрујући ПИЦ16 сет инструкција има веома ограничене могућности у односу на 8051 или 68ХЦ11.. Морате да користите 3 или више инструкција за многе задатке које су могуће са једним наставу у другим микроконтролера, плус морате да пребацивање банке да приступа различитим СФРс ја не разумем разлог за популарност ПИЦ-а када та друга добра архитектуре су на располагању..

[Куоте] Ја не разумем разлог за популарност ПИЦ-а када та друга добра архитектуре су доступни [/ куоте] ПИЦ имају велике доступности и цене су разумне ПИЦ имају пуно развоја одбора и компајлери (Цу, БАСИЦ, Пасцал, ЈАЛ). ПИЦ је развој слободног софтвера (МПЛАБ) ПИЦ имају доста литературе (књиге, пројекти у часописима, итд) ПИЦ имају доста сајтова о њима Сви ови фактори су као мед да хоббистс и студентима, тако да прстен је затворена

И сигуран сам да сваки електронике форум на нето има барем један ПИЦ-а против АВР/8051/68ХЦ нит, тако да нема сврхе да започну још један рат. Хришћански

[Куоте = МицроЦодер9] број на микроконтролеру је одстрањује. Само информације о микроконтролера бих могао да екстракт од праћење ПЦБ-а је следећи: пин 28 - Набавка (+5 В) ПИН 14 - Гроунд (понуда-ВЕ) ПИН 19 - Гроунд (понуда-ВЕ) ПИН 21 - Аналогни улаз Молим вас свако може помоћи ме препознају микроконтролер! Хвала унапред за сваку помоћ [/ куоте]. Прво, погледајте Епромс, са овом пиноут и нема кристала то не може бити чак микроконтролер уопште. То можете да урадите много посла са правилно програмиран ЕПРОМ, поготово ако сте храни излаз назад на улаз тако да следеће локације могу да промене делом зависно од тога шта последње прочитали вредност. Након тога, могао би бити било који контролер ако је масовно тржиште ставку. Можете да добијете чипова жичне о било који начин који желите ако довољно платити .. Или се попуст, замолите их да вам продају било какве грешке фабрике где су игле жичне погрешно. Алан

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back