[Помоћ] како да израчунате цхарацтеритиц импеденданце у ЦМОС

S

scuba

Guest
када цртам линију В = 30ум, дужине = 100ум. шта је итимпеденце? како израчунати З0 ако имам познат супстрат параметар (ТСМЦ 0.18ум).. или која књига је релативна података.

Можете размотрити као микрострип линију на силикон. Ако претпоставимо релативна пермитивност силикона 11,7 и ако знамо подлогу висине која је генерално 100-300ум, можемо израчунати карактеристичне импедансе овог далековода. Не можемо да?

Ја ћу га пробати. Имам друга куестион.иф да израчунам З0 у ЦМОС као микрострип линије. Како да преведе губитак тангенте проводљивост јер сам управо проводљивост у подлози не губитак тангенс. оно што је њихов однос. или да ли сте имали неки пример? Хвала.

Да ли себи услугу, преузмите СоннетЛите ([урл] ввв.соннетсофтваре.цом [/ урл], радим за Сонет). Инсталирајте је неколико минута. Затим урадите Помоћ-> Водич и ви сте до брзине на Сонет за око сат времена. Затим снимите ваша линија на ЦМОС, укључујући и подлоге проводљивости. Анализира и добићете С-параметри као и карактеристичне импедансе и Еефф. Оба Еефф и карактеристичне импедансе су комплексни за губицима далековода. Да бисте утврдили тачност, анализира други пут са пола ћелија величине. Разлика је око једнака грешка мања резултат ћелији величине. Требало би да можете да се постигну резултати до око + / - 0.5% у Зо и + / - 0.1% за Еефф веома лако.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back