Помоћ око Лоше подешена цасцоде текуће огледало?

A

Allin

Guest
Здраво, свима, ја сам срео проблема око неусклађености цасцоде текуће огледало, ПМОС цасцоде (3мА) и НМОС цасцоде (3мА) из истог пристрасности, али тест показује да је неслагање је скоро 15%!, ПМОС је већи доста . Да ли неко испуњава ове појаве? чини ми луди! било какве предлоге или идеје? Хвала пуно.

Како су ваши овердривес за НМОС и ПМОС када се упореде? Јесу ли они исти?

ПМОС је скоро 300мв, док НМОС је скоро 200мВ. [Куоте = јгк2004] Како су твоји овердривес за НМОС и ПМОС када се упореде? Да ли су они исти [/ куоте]?

Ако сам ти био ја би их исто. Желите да се Н и П имају исту снагу, тако када се монтира на високом импедансом један неће придобити друге .... Рекао бих да повежете оно што сада имате до високе импеданса чвор ће шина висока или се пренети на висок .... што је лоше!

Рандом неслагање може бити горе, али требало би да се упореди са систематском неслагање да би кратко-канални и оперативне тачке ефеката (као пилот-В / ВДС = ВГС вс роб на ВДС = ВДД) производе. Поред тога, бисте желели да помере до сизингс да смање случајни неслагање.

Проверите величине (В / Л) вашег транзистора.

хвала пуно, ВДС разлике су мале, имам и проверио. пуном углу пре симулација и издвојите симулација показује неслагање је веома мали. Да проверим распоред, мајстор транзистора и славе имају неке удаљености, да ли ће то бити главни разлог за неслагање? тренутно је велика, може да повећа неслагање са актуелним? Претпостављам да тренутни огледало је 100уА: 101уА, ми је скала до 10 пута, да ли ће то бити 1000у: 1010у, ја то осумњичени. [Куоте = дицк_фреебирд] случајни несклад може бити горе, али требало би да се упореди са систематском неслагање да би кратко-канални и оперативне тачке ефеката (као пилот-В / ВДС = ВГС вс роб на ВДС = ВДД) производе. Поред тога, бисте желели да помере до сизингс да смање случајни несклад [/ куоте].

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back