Помоћ потребна за ПИЦ микроконтролера

L

LoyC

Guest
Може ли неко покажите ми како да напишете програм који: (и) има 4 улаза од 5В на 4 различите пинова (рецимо ПОРТА), са прекидачима на све њих. (ИИ) улаз контроле 4 излаза (рецимо ПОРТБ) (ии) излаз наизменично сваки пут 5В је повезан (прекидач једном притисните = 1, притисните прекидач 2. пут = 0).

Зашто би вам је потребна за такве мицроцонтоллер задатак? Куад Д-Типе Флип-флоп + инвертером или једноставно ЈК-Типе Флип-Флоп би функционисао као добро. Ови ИЦ може се наћи у популарној 7400 и 4000 породица

Хи који језик желите да направите програм? мл

[Куоте = поорцхава; 862388] Засто би вам је потребна за такве мицроцонтоллер задатак? Куад Д-Типе Флип-флоп + инвертером или једноставно ЈК-Типе Флип-Флоп би функционисао као добро. Ови ИЦ може се наћи у популарној 7400 и 4000 породица [/ куоте] То је због мог пројекта захтева [цолор = "сребро"] [сизе = 1. ]---------- Пост додат у 10:37 ---------- Претходни пост је био у 08:55 ----------[/ сизе] [/ цолор] [куоте = Мицролаб; 862465] Хи који језик желите да програма? мл [/ куоте] Ц језику Мате!

Здраво, ако је Ц, лако је само да подесите као дио иницијализације игле као улаза и излаза ако је (инпут1 == 1) {Излаз1 ^ = 1;} стави одговарајућу кашњење између читања прекидача како би се избегле де боунсинг је то у реду? мл

[Куоте = Мицролаб; 862568] Здраво, ако је Ц, лако је само да дио иницијализације као конфигуришете игле као улаза и излаза ако је (инпут1 == 1) {Излаз1 ^ = 1;} стави одговарајућу кашњење између читања прекидача како би се избегле из -боунсинг је то у реду? мл [/ куоте] Мате, мислим да сам у погрешно је оно што мислим. Треба ми исти улаз од 1 до 2 излаза даје. Шематски дијаграм је како следи: [УРЛ] хттп://ввв.едабоард.цом/аттацхментс/...568-тк_мцу-јпг [/ урл] П1.0, 1.1,1.2,1.3 и п3.0 су излазне пинове (рецимо ПОРТА на микроконтролер). Док је за улаз, ја планирате да користите 5В повезан са 4 улаза (рецимо ПОРТБ), између њих постоје тастери. Високи државни, 1 на улаз ће се окренути на П1.0 и п3.0 када је тастер једном гура. Други притисак да се укључи, али п3.0 П1.0 ће бити укључен. Исто важи и са 3 других инпута, сваки је дизајниран да укључите П1.1, 1,2 и 1,3. БТВ, ТХКС за покушавају да ХЕП!

бок Мислим да сам добио оно сто си рекао сам постед део програма који садржи идеју писања остатак Мислио сам да можете да попуни празнине шта желите? желите да пишем цео код? мл

[Куоте = Мицролаб; 863485] Хи Мислим да сам добио оно сто си рекао сам постед део програма који садржи идеју писања остатак Мислио сам да можете да попуни празнине шта желите? желите да пишем цео код? мл [/ куоте] Сри Мате, управо сам добио мешати са својим кодом ... Ноно, наравно ја не желим цео код. У сваком случају, ТХКС.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back