Помоћ са два проблема у Верилог (сиромашни логика градње)

C

chasef4

Guest
Здраво, ја сам прилично нова на Верилог и надао би неко могао да ми помогне. Имам 2 проблема, ја сам претпостављам оба се односе на сиромашне логике. 1) У доњем примеру примам упозорења да "Упозорење (10235): Верилог ХДЛ Увек Изградити упозорење на ккк.в (15): променљива" Д2 "се чита унутар Увек Конструисати, али није у увек догађаја за контролу Изградити је ". Такође сам се ове грешке за Д1 и спреман, али не и Д3 који изгледа чудно. 2) Када радим симулација, ја сам га подесите тако да улаз 8-битни бинарни број сваком 10нс. Проблем је у томе Д3 и Д2 имају исту вредност као и к_ин, и из [0] & Оут [1] има вредност чак и у периоду од 0-10нс, а затим промените са 10-20нс. Ја би се очекивати ове вредности да се КСКСКСКСКСКСКСКС на први поглед, јер они не би требало да добија још вредности. модул пример (к_ин, излаз) улаз [7:0] к_ин, излазни [11:0] из [0:1]; Рег потписан [11:0] из [0:1]; Рег [7:0] Д1, Д2, Д3; Рег спремни = 1'б1, увек @ (к_ин) почети Д3 = Д2; Д2 = Д1; Д1 = к_ин иф (спреман) спреман = 0; друго спреман = 1, з [0]

Здраво, пробајте ово. модул пример (к_ин, излаз) улаз [7:0] к_ин, излазни [11:0] из [0:1]; Рег потписан [11:0] из [0:1]; Рег [7:0] Д1, Д2, Д3; Рег спремни = 1'б1, увек @ (поседге к_ин) почети Д1

Хвала вам пуно за помоћ. Само да могу да научим нешто кроз овај процес, надао сам се да би могло да објасни неколико ствари. 1) Када постоји више увек блокира све са неблокирајућа задатака и нема времена кашњења. Шта је ред да се раде ствари? Да ли увек блокира се уради како би? А унутар блокова увек, како знате шта ће се урадити у којим редоследом? 2) Пошто улаз је само 8-битна вредност, хтео сам модул да ради сваки пут када је послат нову бајт. Зато сам првобитно имао к_ин као осетљивост листе, јер у овој фази не постоји сат ... ја сам мислио да ће промене у к_ин окидач увек блока. Шта поседге значи у овој ситуацији? Хвала јос једном!

Здраво, 1) Не постоји како би приликом извршавања увек блокова. 2) По мом мишљењу, нема потребе за поседге к_ин, само увек @ (к_ин) је у реду .. Илгаз

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back