Потребна помоћ на АДЦ дизајн

V

vetriselvan

Guest
Здраво, Мој допринос разл појачало је 2В и 1В ДЦ суппли.анд излаз из разл појачало је 0-5В.Тхис излаз ће се АДЦ.Ми услов је 12-битни паралелни или серијски АДЦ.Цан неко да ми помогне да одаберете АДЦ и ми пружи пуну шематски како разл појачала и АДЦ. Поздрав Ветри

Да ли треба да се изгради физички АДЦ? За високе резолуције АДЦс Ово може да постане прилично велика и тешко као што сте често захтевају веома прецизне компоненту вредности како би се осигурало да ће ваше АДЦ бити тачна. Ако вам није потребан да се физички изгради АДЦ, ја бих предлажемо да рекуести без АДЦ-узорке из фирме Текас Инструментс. Они имају широк спектар различитих АДЦс (серијски / паралелни интерфејс, велики број резолуција.) Уколико користите неку врсту дигиталне контроле, ја бих Саветујемо Вам да користите серијски интерфејс АДЦс, нарочито ако намеравате да користите више један. То је зато што они користе много мање пинова на контролеру. За дифф амп, можете да проверите на линк испод за основни опис. [УРЛ = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Дифферентиал_амплифиер] Диференцијални појачавач - Википедија, слободна енциклопедија [/ УРЛ]

Здраво, ЈА донт морати да изгради физички АДЦ.и потребу да се интерфејс АДЦ са микро цонтроллер.Фор који треба да помогнем да одаберете АДЦ интерфејс, Број бита, узорковање стапки. Треба да се повежеш максимално 8 канала са АДЦ.

Здраво Ветри, могу да нам дају информације о пореклу свог диференцијалних сигнала (макс. учесталост, ...)? Тхома

Здраво Тхома, Молимо наћи испод прилог за референце.Ин који сам користио паралелно са АДЦ-само један канал .. Мој захтев је потребно да се повежеш максимално 8 канала од Дифф.амп до АДЦ.

Здраво Тхома, Молимо наћи испод прилог за референце.Ин који сам користио паралелно са АДЦ-само један канал .. Мој захтев је потребно да се повежеш максимално 8 канала од Дифф.амп до АДЦ.Со ми је потребна помоћ да одаберете АДЦ, интерфејсе и резолуцијама. [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/90_1303532976.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/90_1303532976_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] Ветри

можете користити микроконтролер .... то ће решити проблем Ур

Иа .. Ја ћу да користи микро контролер поред АДЦ.Бут ми је потребна помоћ на избор АДЦ-дела нема на основу интерфејса, резолуције и узорковање ратес.Алсо ми је потребно ваше коментаре на горе приложене шеме.

1. ОК, пошто ћете користити до 8 АДЦ канала, боље је да се користи серијски интерфејс АДЦс пошто ће захтевати много мање везе ПИН на свој микроконтролер. 2. Шта је то максимална фреквенција компонента сигнала да ћете бити узорковање са АДЦ? Узми ово максимална учесталост и помножите га са 2. Резултат који добијете је минимална фреквенција узорковања које можете да користите да узорак сигнала. (Према Теорема Никвистов'с) 3. Резолуцију која вам је потребна зависи од прецизности која вам је потребна у узорковања сигнала. Резолуција ће одредити напон повећава где сигнал ће бити дигитализована. Можете да израчунате овај напон прираст дељењем свој референтни напон са 2 до моћ н, где је Н резолуција АДЦ. 4. Предлажем да прочитате горе на основама АДЦ, јер то ће вам помоћи да донесете одговарајуће одлуке.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back