Предајник за дигитални сигнал

N

naspek

Guest
Хеј тамо .. добио питање овде .. сам трагао по нету .. али још увек нису добили никакав одговор за моје питање .. Аналогни извор производи аудио и видео сигнале. Објаснити на дијаграму са предајника блока, како се два сигнала се преноси са других дигиталних сигнала у бучним Појасни каналу. Молимо Вас .. дајте ми идеју да одговори на ово питање .. хвала! =) :-|

Дигитална модулација аналогног сигнала тих помоћи ће преносити их, увођењем дигитална фазна модулација или дигитална модулација амплитуде.

Претпостављам да се питате колико толико канала коегзистирају у истом жицом или влакана. Дигитални сигнали не иду у као квадратних таласа или импулса. Они би заједно мешати и постати непрепознатљиви. Уместо да сваки канал заузима уски опсег фреквенцијског спектра. Његова додељен бенд. Дигитални сигнал је кодиран тако ниско постаје синусни талас једној фреквенцији, док висок постаје синусни талас фреквенције другог. Или то, или се смењују мање и веће амплитуде синусног таласа једној фреквенцији. Ја бих замислити Аналогна трансмисија могу да коегзистирају са горе наведеном методом. Због Аналогна трансмисија су већ у облику синус таласа (амплитуда модулација или фреквенцијска модулација). Оно што пролази кроз жицу или влакна? Микс синевавес. Сваки канал се издвојите помоћу уског-бенд-пасс филтер. Ако питаш како електрони могу да вибрира напред-назад у жици тако брзо као да одговара тренутни збир различитих 1000 синус таласа ... Или питати како фотони путују кроз влакана на таласним дужинама толико ... може стићи на другом крају и да свој лични печат на детектору тако да филтрира ... Тај део не пркоси разумевање. Ја не мислим да би могао да ради, само смо ми сазнали да функционише.

Здраво БрадтхеРад, [куоте = БрадтхеРад; 962954] дигитални сигнал је кодиран тако ниско постаје синусни талас једној фреквенцији, док висок постаје синусни талас фреквенције другог. Или то, или се смењују мање и веће амплитуде синусног таласа једној фреквенцији. [/ Куоте] Да ли се односи на фреквентном модулацијом овде? Ја сам такође мешати са пренос битова преко радио-канала, после битови се конвертују у симболе, колико су симболи се преносе у ваздух као аналогни сигнал? Или ако је мој разумевање постоји погрешна молим да ме исправите. Хвала

Сам мислио да се мешање 2 ствари. > Дигитални подаци увек остати дигитални односно заступљене у 1с и 0с. Али они никада не могу да се преносе као 1с и 0с кроз сваку врсту канала (од [б] [у] канал [/ у] [/ б] мислим сваки интерфејс, као што су нпр ваздуха у микроталасној или антене комуникације, вођене интерфејса као што су таласоводима или оптичких каблова итд.) За такав пренос података вршимо Дигитални модулација, као што су КАМ, БПСК, КПСК, ФСК, АСК итд итд Након што су демодулатед назад на 1с и 0с. > Друго, ако не пренос података преко било ког интерфејса се креће, а да су подаци из једног чипа на други чип на једној табли или унутар једног чипа онда дигитални подаци могу имати више типова репрезентације (што такође позивају басебанд сигнала због Присуство коначних ДЦ вредности у сигналу) као што су Ширина импулса модулисаног, пулс фазна модулација, НРЗ, РЖ и такве врсте сигнала које су такође дигитална, али могу да путују на линијама података. [Б] [у] Запамти Аналогни сигнал је увек у току преноса, што је почетни подаци пренети из предајника и коначних података добијених на пријемник на којем смо одлучили да је дигитални пренос података или аналогни пренос података. [/ У] [/ б]

[Куоте = драгонфури; 964500] За такав пренос података вршимо Дигитални модулација, као што су КАМ, БПСК, КПСК, ФСК, АСК итд итд Након што су демодулатед назад на 1с и 0с [/ куоте] Ја разумем да је аналогни. Сигнал који се шаље између антене за бежичне комуникације () али понекад битова (после модулације, да М_КАМ за пример) су представљени комплексног броја (мапирање констелације) [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/68_1317273859.јпг~~ХЕАД=побј [/ имг] [урл = хттп://ввв.дсплог.цом/2007/09/23/сцалинг-фацтор-ин-кам/] скалирање фактор у КАМ [/ урл], а постоји МАТЛАБ функцију која производи ове симболе за наведена вредност М, као што даје: хмод = модем.каммод (16); ТКС = рандинт (500,1,16);% производњу случајни бројеви који се преноси камСиг = модулације (хмод, ТКС), који су стварно ови бројеви и како су повезани на аналогни сигнал производи модулације? Хвала

[Куоте = елецстудвард; 964515] шта су ови бројеви заиста и како се они односе на аналогни сигнал производи модулације? Хвала [/ куоте] Ове вредности представљају амплитуду и фазу модулисаног сигнала. Уколико је дигитално модулисан онда имамо 16 дигиталних могућности у овом случају 16КАМ 0000 = цос (вт + тхета1) 0001 Б = цос (вт + тхета2) 0010 = Ц цос (вт + тхета3) 0011 = Д цос (вт + тхета4) и тако даље ...... РХС су вредности се преносе по модулатора, а затим се декодира (демодулатед) на другом крају да се вратим на дигитални сигнал. нпр за БПСК у бинарни кодирање фазна (најједноставнији и ундерстоод0 има два дигитална стања '0 'и '1' = 0 цос (ВТ +90) 1 Б = цена (УТ +180) који је на два различита државе поларна оса.

Разумем да део модулације, оно што сам мислио је комплексни број заступљеност сваког симбола ... као и за МАТЛАБ симулације, хмод = модем.каммод (16); ТКС = рандинт (500,1,16);% производњу случајни бројеви који се преноси камСиг = модулације (хмод, ТКС), резултат модулације, камСиг је вектор комплексних бројева ... То је где сам наишао ... хвала

[Куоте = елецстудвард; 964488] Да ли се односи на фреквентном модулацијом овде? Ја сам такође мешати са пренос битова преко радио-канала, после битови се конвертују у симболе, колико су симболи се преносе у ваздух као аналогни сигнал? Или ако је мој разумевање постоји молим да ме исправите погрешно [/ куоте] Извини заборавио сам то помаже да дам пример.. Ниска може бити кодирана слањем десет милисекунди од 1. таласа Мхз сине. Висока може бити послата као десет милисекунди од 1,5 Мхз таласа сине. Позив је рођак фреквенције модулације. То је слично томе како рачунари написао податке на касету траком. Или како телефон модемске комуникације врши. Или са друге стране, пример коришћења ширина: низак може да се пренесе као 1МХз синеваве за десет милисекунди на 1В амплитуде. Висок је исти, али на 2В амплитуде. Мислим да се користи ПМ мање јер је одговоран за мисреадс због повремених глитцхес. Изнад је само пример најједноставнији врсте бинарни пренос.

[Куоте = елецстудвард; 964557] Ја схватам да део модулације, оно што сам мислио је комплексни број заступљеност сваког симбола ... као и за МАТЛАБ симулације, хмод = модем.каммод (16); ТКС = рандинт (500,1,16);% производњу случајни бројеви који се преноси камСиг = модулације (хмод, ТКС), резултат модулације, камСиг је вектор комплексних бројева ... То је где сам наишао ... хвала [/ куоте] О да јесте добро ти комплексни бројеви су начин да нанесемо сигнал на Реал имагинарног оси. Заправо то је амплитуда и фаза која се мења или модификовани

[Куоте = драгонфури; 964594] О да јесте и ти комплексни бројеви су начин да нанесемо сигнал на имагинарној оси Реал [/ куоте] ја сам овде изгубио, како се комплексни број = сигнала.? Хвала

[Куоте = елецстудвард; 964929] Ја сам овде изгубио, како се комплексни број = сигнала? Хвала [/ куоте] ако имамо комплексан број + ЈБ, онда Р = √ ^ 2 + б ^ 2 је магнитуда и Φ = ИНВтангент (Б /) у праву. тако да ове вредности су обим и фаза сигнала преносе, као нпр Р цос (вт + Φ) и тако даље

Видим! ХВАЛА ВАМ! Значи, тако комплексни број представља амплитудска и фазна сваког од М сигнала? И то сигнал је резултат после М-КАМ десно?

[Куоте = елецстудвард; 965049] ја видим! ХВАЛА ВАМ! Значи, тако комплексни број представља амплитудска и фазна сваког од М сигнала? И то сигнал је резултат после М-КАМ десне [/ куоте] Ја бих предлажемо вам да прочитате дигиталне књиге комуникације као што су дигиталних комуникација: Основе и апликације (2нд Едитион) би Бернард Склар (аутор) за више разумевања и јасноће. Покушајте да разумете ствари изнад простог басебанд представљање сигнала и сагледати стварне сигнале. Користите огласи који има диван низ комуникационих система (на пример), а можете да дизајнирате урселф као добро, јер заправо шта се дешава када користите слање КАМ или КПСК итд

[Куоте = драгонфури; 965066] да користите огласе који има диван низ комуникационих система (на пример), а можете да дизајнирате урселф као добро, јер заправо шта се дешава када користите слање КАМ или КПСК итд [/ куоте] Хвала, али шта АДС је?

ОГЛАСИ = Напредна Дизајн системи [урл = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Адванцед_Десигн_Систем] Напредан дизајн систем - Википедија, слободна енциклопедија [/ урл]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back